Per què la Diagonal necessita un transport de capacitat i rapidesa superiors a la que pot oferir?

Al llarg de l'actual legislatura, l'alcalde de Barcelona i presdent de l'Àrea Metropolitana, l'Excm. Sr. Xavier Trias, amb el suport del Sr. Alberto Fernández Díaz, ha mantingut un boicot sistemàtic a la connexió del Trambaix i del Trambesòs per la Diagonal de Barcelona en contra de l'opinió globalment favorable. Aquest boicot ha tingut múltiples manifestacions:

    Declaracions polítiques on es contraposava el tramvia a la nova xarxa de bus (NXB), quan és possible i desitjable que formin part d'un únic projecte de transport públic de superfície per evitar solapaments i repartir millor els recursos públics. Simplement cal considerar que la futura línia D30 sigui operada amb tramvies i que els autobusos alliberats puguin circular de forma més fluïda a la resta de la ciutat.
    Imposició d'una reforma al tram Francesc Macià - Pg. de Gràcia de la Diagonal, dissenyada pels comerciants amb importants carències pel que fa el transport rodat i transport públic, que manté els problemes de capacitat i velocitat de sempre, i que s'ha saltat tots els consensos assolits al Pacte per la Mobilitat.
    Manipulació del resultat de la consulta ciutadana celebrada l'any 2010 simulant que la ciutadania s'oposa al tramvia quan en realitat es preguntava si es preferia una reforma tipus A.Bulevard (20.447 vots, el que s'ha acabat fent); B.Rambla (14.260  vots) o Cap de les dues anteriors (137.454 vots). La consulta va comptar amb una abstenció del 87,8% del cens.
    Anunci, per a la propera legislatura, de la continuació de la reforma sense el tramvia al tram restant de la Diagonal, entre Pg. de Gràcia i Glòries i posada en marxa d'un bus elèctric per suplir la manca de connexió dels tramvies.

Davant d'aquest despreci cap a la mobilitat sostenible i cap a l'àrea metropolitana, i contra la manipulació dels resultats d'una consulta ciutadana, la PTP ha mantingut un to crític i ha participat a la plataforma Diagonal per a Tothom. Ara que l'alcalde es referma en el seu boicot, la PTP ha creat una infografia per explicar per què la Diagonal necessita un transport de capacitat i rapidesa superiors a la que pot oferir un bus elèctric o biarticulat. Us preguem que feu difusió per a què el màxim de candidats a l'alcaldia de Barcelona donin suport a aquesta actuació emblemàtica del nostre transport públic. 

COMPARTEIX LA INFOGRAFIA, ENCARA ELS PODEM FER CANVIAR D'OPINIÓ
​Infografia en PDF: http://transportpublic.org/images/pdf/20150408-infografia-diagonal.pdf

Associació per la Promoció del Transport Públic

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article