Organitzem-nos per convocar un multireferèndum sobre ILPs blocades per les institucions

L'any 2009, el Parlament de Catalunya rebutjava la ILP sobre la prohibició dels cultius i aliments transgènics, amb l'esmena a la totalitat dels grups del PSC (al govern), PP i CiU. La Plataforma 'Som lo que Sembrem' havíem recollit 105.000 signatures i teníem el suport de prop de 100 entitats, 60 municipis i 4 comarques.

Des de llavors fins ara, hem seguit treballant sobre l'espontània consigna d'aquells dies: 'Salut, Democràcia i Bons Aliments'. Ho hem fet com a associació i des de molts projectes personals i col·lectius, eminentment locals i sovint pol·linitzats per aquell procés. Això és el que ens sosté, el que ens empeny i el que no deixarem de fer.

Abans i després de la nostra, altres ILP han estat avortades o desvirtuades tot i haver acreditat àmpliament els suports necessaris per la seva tramitació. Amb elles, compartim la més fèrtil humiliació.

Sabent les limitacions d'aquest mecanisme per anar més enllà de les majories parlamentàries i els seus lobbies, incapaç de donar sortida al dinamisme del país i a les matèries marginades per les campanyes electorals; sabuda l'escassa capacitat d'acció que s'atorga al grup promotor i legalment negada la possibilitat de sotmetre aquestes iniciatives a votacions populars vinculants:

>>> volem superar les barreres que posa el sistema representatiu a la vida política, especialment, a les decisions directes sobre allò que ens és comú

>>> ens disposem a habilitar vies de caràcter horitzontal, descentralitzat i permanent que permetin l'ampliació de la democràcia cap a una democràcia més real i directa

>>> llancen aquesta PROPOSTA inicial, de caràcter concret, pràctic, finit i recombinant, als grups promotors d'ILP rebutjades i les plataformes de suport, als promotors d'ILP actualment en curs, i  a tots els moviments  i grups afins del país amb els quals sigui possible col·laborar per enfortir la següent iniciativa:

a) Convocar i autoorganitzar un referèndum múltiple que permeti el posicionament de la societat catalana en relació a les ILP blocades per les institucions parlamentàries en els últims temps; també contemplem la possibilitat que altres qüestions d'actualitat, vehiculades per entitats materialment implicades en la problemàtica, hi siguin incloses

b) Cultivar un dispositiu tècnic per aquest procés, capaç d'ampliar al màxim les possibilitats de participació en el mateix. Acabada aquesta primera experiència, es pot posar a disposició pública, sense patent, perquè pugui ser reproduït lliurement per aquelles iniciatives de caràcter local o nacional interessades a promoure processos populars de posicionament polític, fins a fer-los massius i habituals

c) Culminar aquest primer multireferèndum durant les pròximes eleccions europees del 2014 amb el següent calendari provisional:

• Juliol-Agost -Setembre 2013: contacte amb els grups impulsors inicials (sembra)

• Octubre 2013: assemblea conjunta (multitransplant)

• Tardor 2013: habilitació del dispositiu (brotada)

• Hivern i primavera 2014: campanya (floració)

• Finals de Maig 2014: referèndum (fructificació) i (collita) dels resultats

Plataforma SOM LO QUE SEMBREM


Fira per l'Alimentació i la Salut

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article