La poca vergonya de les institucions públiques: Informes sobre els efectes socioeconòmics dels transgènics

En resposta a la petició del Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea (UE) de desembre de 2008, la Comissió va demanar als estats membres que fessin un informe sobre els efectes socioeconòmics dels transgènics a partir d’un qüestionari bàsic al que podien afegir d’altres documents que consideressin importants.

Som Lo Que Sembrem va demanar aquests informes al novembre de 2010 tant a la Comissió Europea com al Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino i al Departament d’Agricultura de la Generalitat. Només la Comissió ens ha contestat enviant els informes de tots els països, mentre que la Generalitat sembla que no ha tingut cap participació ni coneixement del tema, i el Ministerio, i específicament la Dirección General de Desarrollo Sostenible, tot i ser la responsable de l'informe espanyol, ens va donar llargues: Després de sis mesos no ens han fet arribar encara l'informe, en una nova "mostra de transparència".

La Comissió ha publicat ara les respostes dels diferents països així com la seva interpretació d’aquestes, que es recullen en un informe al Parlament i al Consell. Som lo que Sembrem oferim en el document adjunt la nostra valoració.

Novament, i tal com va passar amb els informes del CAPCIT, en les respostes i valoracions a les qüestions plantejades, donades per les institucions (espanyola i la CE) i per les institucions de recerca i de la indústria involucrats, els arguments no es recolzen en dades ni estudis científics, o si en fan servir són sovint de la mateixa indústria; les respostes en general són pobres i superficials; i les conclusions esbiaixades, manipulant la realitat amb l'objectiu de justificar una política de introducció dels transgènics, en contra del desig de la majoria de la població de la Unió Europea i també de molts dels seus països.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article