el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

mai
25
dj
Dia de l'Àfrica

Últims articles

Cartes dels Lectors Cartes dels Lectors

2 d'agost 09:45 h

Si sou servits: Una passa per darrera

Per Francesc Murgades No negaré la preocupació que mostren, per exemple, algunes cadenes de supermercats pel tema del malbaratament d’aliments. Ofertes a preus més que raonables de productes que freguen el moment de la caducitat o la pèrdua de l’aspecte atractiu, sovintegen cada cop més. Com una manera de contrarestar els estudis que diuen que la tercera part dels productes alimentaris que entren al mercat, en surten per la via de la galleda de les escombraries, és a dir, sense passar per la boca de ningú..
Ampliar

Lectures 704 lectures   Comentaris Cap comentariPTP PTP

28 de juliol 22:15 h

Celebrem la posada en marxa dels nous serveis d’FGC Lleida – Balaguer – la Pobla de Segur

Aquest 25 de juliol s'ha posat en marxa el nou servei ferroviari a la línia Lleida - Balaguer - la Pobla de Segur, una fita llargament reivindicada pel territori i per l'associació Promoció del Transport Públic (PTP). Aquesta línia té una doble característica que l'ha convertit en la punta de llança de l'anhelada millora dels serveis ferroviaris regionals a Catalunya: d'una banda és la primera infraestructura ferroviària d'ample ibèric traspassada des del Govern Central (Ministeri de Foment) a la Generalitat (FGC); i per l'altra, ha estat el ferrocarril amb menys oferta de Catalunya, pel fet de no haver disposat, fins ara, d'un model d'explotació més adequat a la baixa demanda de la part alta de la línia..
Ampliar

Lectures 1725 lectures   Comentaris Cap comentariGustavo Duch Gustavo Duch

14 de juliol 09:15 h

Vagis on vagis, tot són tanques

El que semblava un desvarieg de fabulistes orwellianos o de guionistes de ciència ficció ja treu el cap per la cantonada i no puc deixar de pensar que, abans que canti el gall, diversos països de la Unió Europea passaran a estar governats per algun gran directiu de qualsevol empresa de la construcció: de la construcció de tanques. Als que aquí seguim ens diran que les seves competències, experiència i coneixements en seguretat és el currículum més apropiat per mantenir la prosperitat europea, tot i que no hauran de convèncer-nos, ja que amb el creixement i influència que aquestes empreses estan adquirint, la seva arribada al poder serà vista com un procés natural..
Ampliar

Lectures 1442 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Cesc Batlle Cesc Batlle

3 de juliol 03:30 h

Criminals climàtics

(Versió extesa a 3500 caràcters de l'article publicat a "El Punt Avui" el 28-Jun-16) El passat 29 de Març, 17 fiscals generals de 17 estats dels EUA, incloent estats tant importants com Nova York o Califòrnia, varen anunciar una iniciativa conjunta per a investigar i portar a judici el possible frau comès per Exxon Mobil i altres empreses del lobby dels combustibles fòssils, al voltant de l’escalfament global.   Aquesta iniciativa arrenca en gran part de les revelacions efectuades durant el 2015 per diversos mitjans, entre ells el Los Angeles Times, els quals, a traves de les seves investigacions periodístiques, varen aportar múltiples documents interns d’Exxon que demostraven que estava perfectament assabentada de l’existència de l’escalfament global i de les seves conseqüències des de mitjans dels 80, a partir de les recerques efectuades pels seus propis científics des d’una dècada abans..
Ampliar

Lectures 1448 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors Cartes dels Lectors

1 de juliol 16:00 h

El teu mòbil et fa més productiu

Innegable és l'enorme dependència que tenim del nostre mòbil, les hores perdudes i les constants interrupcions que aquest gadget ens produeix, però també és una enorme i poderosa eina que acostumem a infrautilitzar o el que es pitjor a utilitzar de forma incorrecta, però avui et mostraré com el teu mòbil et fa més productiu. En el desenvolupament personal i laboral, el mòbil resulta una peça clau en la actualitat, des de poder-nos comunicar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, fins a gestionar els nostres assumptes estiguem a la platja o estirats al sofà..
Ampliar

Lectures 1284 lectures   Comentaris Cap comentariLa Plataforma per la Llengua La Plataforma per la Llengua

21 de juny 09:15 h

Reclamem que els jutges que exerceixen a Catalunya tinguin el requisit de saber català

La Plataforma per la Llengua expressa la seva perplexitat davant les dades que el Departament de Justícia va presentar la setmana passada i que xifren en només un 8,4% les sentències que es van dictar en català l’any 2015, un percentatge que es redueix en quatre punts respecte de l’any anterior i a la meitat de la situació de l’any 2009. En global, l’ús del català a la justícia cau per desè any consecutiu. La Plataforma per la Llengua constata que aquesta situació es deu a una estratègia política clara de l’Estat espanyol per desprestigiar la llengua catalana..
Ampliar

Lectures 1239 lectures   Comentaris Cap comentariIreneu Castillo Ireneu Castillo

20 de juny 20:00 h

Les balenes de 4 potes o quan l'Evolució es manifesta tossudament

Quan veiem dofins, orques o balenes amb els seus enormes cossos i la seva tremenda facilitat per moure's per l'aigua, es necessita un autèntic acte de fe per convèncer-nos que no són cap tipus de peix, sinó un mamífer de sang calenta com ho podem ser nosaltres, els gossos o les vaques. No obstant aquesta dificultat, la realitat és que ho són, encara que el fet de saber que una immensa balena blava de 30 metres prové d'un animal terrestre més semblant a un gos que a una altra cosa, tampoc ajuda a esvair dubtes..
Ampliar

Lectures 1076 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

CUS CUS

11 de juny 19:30 h

Els pacients no podem esperar a aprovar els pressupostos, el dret a la salut és inqüestionable

Desprès que aquest matí el Partits Polítics que conformen el Parlament de Catalunya no hagin donat suport per a debatre els pressupostos presentats pel Govern de la Generalitat, volem manifestar el següent: Els ciutadans no entenem de política, sí de necessitats i ara necessitem tenir estabilitat pressupostaria per aconseguir millores socials que no són les que haurien de ser però que ajudaran a millorar les necessitats de moltes persones. DEMANEM: Al Departament de Salut faci tot allò que s’ha compromès a fer i que vagi en benefici dels ciutadans/usuaris de la sanitat pública catalana..
Ampliar

Lectures 2100 lectures   Comentaris Cap comentariCUS CUS

8 de juny 21:45 h

El Col.legi de Metges i la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat signen un acord per fer difusió de les assegurances de saltu

L’objectiu és orientar sobre consultes relacionades amb els àmbits clínic i assistencial, així com resoldre qüestions de caràcter jurídic i assegurador de les pòlisses El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat (CUS) van firmar ahir un Acord Marc de Col·laboració per informar i assessorar sobre els possibles dubtes que plantegin els ciutadans relatius al contingut de les cobertures de les pòlisses de salut. Van signar l’acord el president del CoMB, Jaume Padrós, i la presidenta de la CUS, Carme Sabater..
Ampliar

Lectures 1179 lectures   Comentaris Cap comentariCesc Batlle Cesc Batlle

22 de maig 09:00 h

La tàctica Serengueti

(Versió extesa a 3500 caràcters de l'article publicat a "El Punt Avui" el 19-Mai-16) Un aspecte poc conegut a casa nostra dels mètodes emprats pels negacionistes de l’escalfament global, són les tàctiques intimidatòries utilitzades contra molts dels climatòlegs capdavanters. El principi bàsic és: si no podem enderrocar les conclusions presentades per aquests científics, enderroquem-los a ells i les seves reputacions, i això ensorrarà la credibilitat de l’escalfament global. Aquesta tàctica s’ha batejat com a tàctica Serengueti, evocant les pràctiques dels depredadors africans, que aïllen les víctimes més febles dels ramats, per tal de poder matar-les un cop lluny de la seguretat que aquests els proporcionen..
Ampliar

Lectures 1563 lectures   Comentaris Cap comentari<1...34567...121>

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter