el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles

Ferran Camas Ferran Camas

20 d'octubre 01:01 h

El nivell d'estudis continua sent bàsic en l'accés a la feina

El proppassat divendres, 17 d’octubre, la Universitat de Girona va organitzar una jornada per analitzar la gestió per les empreses dels seus recursos humans a les comarques gironines. A la taula rodona que em va tocar moderar, es varen expressar qüestions molt interessants sobre la realitat del mercat de treball gironí que mereixen un comentari en aquest bloc. En primer lloc, es va ressaltar que Girona és una de les províncies de l’Estat espanyol amb més empreses registrades (34..
Ampliar

Lectures 1688 lectures   Comentaris Cap comentariCarme Pla Carme Pla

19 d'octubre 09:32 h

Jornal als mitjans

Quan fa deu dies del naixement de Jornal hem d’agrair la bona acollida general que ha tingut. Quan vam fer el pas de fusionar els tres portals d’origen, érem conscients que alguna cosa perdríem pel camí, però també que els avantatges d'unir esforços i afavorir les sinergies ens compensarien aquest pas. De fet, crec que és un bon exemple de materialització d'una idea que ha estat possible gràcies a l'anomenada Societat de la Informació -modest però real- de la que provenim i per la que treballem..
Ampliar

Lectures 3008 lectures   Comentaris Cap comentariSalvador Garcia Salvador Garcia

18 d'octubre 01:20 h

Pla Paulson: Lehman Brothers

Hi ha moltes coses que m’han sorprès d’aquesta crisi i, als pas que anem, més que em sorprendran: la venda a preu de saldo de Bearn Stears, la venda de Merrill Lynch, el no inicial del Congrés al Pla Paulson, la quasi-nacionalització de AIG... N'hi ha hagut però una em va deixar en estat de xoc: la fallida de Lehman Brothers. Lehman no és només un banc estranger que ha petat. És (era) un dels principals bancs d’inversió, on treballaven amics i companys del MBA, i pel que sento simpatia, entre d'altres raons perquè em va fer una oferta per treballar amb ells fa uns anys..
Ampliar

Lectures 1169 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Esther Vivas Esther Vivas

18 d'octubre 01:02 h

Les xarxes socials avancen en un món rural en crisi. 6è Fòrum per un Món Rural Viu

Unes 250 persones es van reunir a Andorra (Teruel) del 3 al 5 d’octubre per participar en la 6a edició del Fòrum per un Món Rural Viu que cada dos anys organitza Plataforma Rural. Es tracta d’una trobada que reuneix a un ampli ventall de col·lectius de tot l’Estat espanyol, des de camperols a consumidors, passant per ecologistes, cristians de base, ONGs... que aposten per enfortir llaços de solidaritat entre l’àmbit rural i l’urbà, donar suport a la vida al camp i promoure una agricultura social, ecològica i de proximitat..
Ampliar

Lectures 1445 lectures   Comentaris Cap comentariXavier Cusell Xavier Cusell

17 d'octubre 01:51 h

La recessió s'endevina en el discurs regulador

Aquests dies són molts els dirigents polítics que parlen de "regular" els mercats, diuen que la recent crisi experimentada per les entitats financeres, especialment les que negociaven productes de risc, els ha obert els ulls. El qui més ha cridat l'atenció ha estat precisament George Bush, l'ideòleg de la des-regulació, del lliure mercat, de la no intervenció governamental. I hem hagut d'escoltar els seus arguments a favor de la "nacionalització" d'entitats com Fannie Mae o Freddie Mac que fins fa quatre dies operaven amb plena llibertat concedint hipoteques que ara tenen de cognom "escombraries" i convertint actius en "actius tòxics" que emmetzinen l'economia global..
Ampliar

Lectures 1116 lectures   Comentaris Cap comentariPTP PTP

16 d'octubre 02:41 h

L'Ajuntament de Figueres cedeix al xantatge del Ministeri de Foment

•Lamentem profundament la decisió del consistori figuerenc, condicionada pel xantatge polític de no construir un baixador per l’alta velocitat • El model urbà de mobilitat sostenible i equitat social que suposa l’estació cèntrica i accessible actual donarà pas a interessos privats d’especuladors urbanístics i del lobby de la carretera i un increment de la mobilitat privada El Ministeri de Foment repeteix impunement els errors descomunals d’estacions com la del Camp de Tarragona, Guadalajara - Yebes o Antequera - Santa Ana, però aquesta vegada afectant la xarxa quotidiana de ferrocarril..
Ampliar

Lectures 1331 lectures   Comentaris Cap comentariIgnasi Cebrian Ignasi Cebrian

16 d'octubre 02:06 h

Els petits canvis

Els petits canvis són poderosos. Aquesta frase ja la deia el mític Capità Enciam, interpretat per en Pep Parès, una frase que venia d’una altra: el que és petit és bonic (”Small is beautiful”) i poderós, feta popular gràcies a Shumacher (no és el corredor de cotxes de Formula 1!), l’economista. Això és cert per canvis petits en el comportament humà: si tots fem un petit canvi la suma o producte serà un canvi molt més gran..
Ampliar

Lectures 7929 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Xavier Cusell Xavier Cusell

13 d'octubre 13:14 h

Iberdrola

Des del passat mes d'abril, ara fa sis mesos, el valor en borsa de l'elèctrica Iberdrola s'ha reduït un 50%. El mateix es pot dir d'Endesa, l'elèctrica més gran, o de Gas Natural i de Repsol. La particularitat és que no són companyies del sector de la totxana, ni del sector financer, sinó que són elèctriques i energètiques i depenen en bona part d'un mercat regulat. Són companyies que tenen una competència molt limitada i, per tant, no haurien de notar la crisi amb tanta brutalitat..
Ampliar

Lectures 1265 lectures   Comentaris Cap comentariOriol López Oriol López

13 d'octubre 07:00 h

Per què tinc por de l'interès?

És una por atàvica. Quan som a casa, mirant la tele o menjant amb la nostra família, sentim allò de 'El Banc Central Europeu s'ha reunit...' En aquell moment, un formigueig atravessa la nostra espinada i comencem a fer càlculs mentals sobre quan toca revisió de la hipoteca... però, què tenen a veure el tipus d'interès del BCE i el que paguem d'hipoteca? És el mateix el tipus d'interès del BCE que l'Euribor? Molts creuen que són el mateix..
Ampliar

Lectures 2882 lectures   Comentaris Cap comentariCarme Pla Carme Pla

13 d'octubre 05:29 h

La llet i les contradiccions de la globalització

Fa unes setmanes vaig passar uns dies en una casa rural que tenia una granja de vaques molt a prop. Quan va ser l'hora d'esmorzar vaig preguntar als propietaris de la casa si la llet que servien era de la granja. Van respondre que no, que els ramaders tenien prohibit vendre llet directament als consumidors. Els motius eren sanitaris, de seguretat, van dir en un to d'haver repetit aquella cançoneta  per enèsima vegada, frustrant la nostàlgia gustativa de més d'un client..
Ampliar

Lectures 3447 lectures   Comentaris 3 comentaris
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter