el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

mai
25
dj
Dia de l'Àfrica

Últims articles

Oriol López Oriol López

13 d'octubre 07:00 h

Per què tinc por de l'interès?

És una por atàvica. Quan som a casa, mirant la tele o menjant amb la nostra família, sentim allò de 'El Banc Central Europeu s'ha reunit...' En aquell moment, un formigueig atravessa la nostra espinada i comencem a fer càlculs mentals sobre quan toca revisió de la hipoteca... però, què tenen a veure el tipus d'interès del BCE i el que paguem d'hipoteca? És el mateix el tipus d'interès del BCE que l'Euribor? Molts creuen que són el mateix..
Ampliar

Lectures 2858 lectures   Comentaris Cap comentariCarme Pla Carme Pla

13 d'octubre 05:29 h

La llet i les contradiccions de la globalització

Fa unes setmanes vaig passar uns dies en una casa rural que tenia una granja de vaques molt a prop. Quan va ser l'hora d'esmorzar vaig preguntar als propietaris de la casa si la llet que servien era de la granja. Van respondre que no, que els ramaders tenien prohibit vendre llet directament als consumidors. Els motius eren sanitaris, de seguretat, van dir en un to d'haver repetit aquella cançoneta  per enèsima vegada, frustrant la nostàlgia gustativa de més d'un client..
Ampliar

Lectures 3422 lectures   Comentaris 3 comentarisCartes dels Lectors Cartes dels Lectors

13 d'octubre 05:28 h

Els contractes amb el sector públic

La contractació amb el sector públic no es pot sostreure avui ja de l’aplicació de la legislació vigent, encara que en alguns articles parcial, des del maig d’aquest any. Fins ara s’ha explicat abastament aquesta llei però penso que en totes les ocasions aquestes explicacions s’ha fet només i estrictament des de la perspectiva legal. Un punt de vista des dels sectors afectats que en gaudeixen o en “pateixen” semblaria també necessari..
Ampliar

Lectures 1859 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Esther Vivas Esther Vivas

8 d'octubre 23:31 h

Ocupació digna, sí; 65 hores, no

La proposta de modificació de l’actual Directiva europea d’ordenació del temps de treball, acordada al juny pels Ministres de Treball de la Unió Europea (UE) i que està pendent d’aprovació pel parlament Europeu, suposa un pas més en el procés de flexibilització de les relacions laborals i d’erosió de les garanties socials de les i els treballadors europeus. Contra aquest greu retrocés, aquest 7 d’octubre, s’ha portat a terme una jornada de mobilització convocada a diversos països de la UE..
Ampliar

Lectures 2537 lectures   Comentaris Cap comentariCarme Pla Carme Pla

8 d'octubre 10:43 h

Jornal

Quan varem pensar per primer cop en el projecte JORNAL vivíem el pic de la bombolla immobiliària. Aleshores els consumidors estavem preocupats pel preu escandalós dels pisos i vam aprendre què volia dir la paraula "catenària" gràcies a les mancances del servei de Rodalies. JORNAL seria una eina per a vehicular les enrabiades, ofeririria informació "fresca" i facilitaria un punt de trobada dels ciutadans en el seu rol de consumidors..
Ampliar

Lectures 3557 lectures   Comentaris 4 comentarisOriol López Oriol López

6 d'octubre 16:57 h

Jornal + entorns

Quan vaig iniciar el blog d'entorns, al Febrer de l'any 2004, l'objectiu era parlar de l'economia en minúscules: la petita empresa, la compra al súper, el pagament de la hipoteca o les obligacions fiscals, obviant volgudament el gran empresariat, la borsa i les decisions macroeconòmiques dels governs de torn. Tot això per dos motius: el primer, que m'interessa ben poc i aquest és el meu blog (sí, així d'egoista); i en segon, tot i que sóc economista no en sé de temes financers, ni treballo amb ni per a grans empreses, ni se'm donava bé la macroeconomia mentre estudiava..
Ampliar

Lectures 3134 lectures   Comentaris 6 comentarisXavier Cusell Xavier Cusell

6 d'octubre 08:51 h

No en traurem l'aigua clara

Mentre el governador del Banc d'Espanya anuncia que les entitats espanyoles estan més sanejades que d'altres i que la feina prèvia ha estat positiva precisament per donar solidesa a bancs i caixes, els mercats continuen sense fer-li cas. És una de les parts fosques de la globalització: la teva collita de blat de moro pot ser molt bona però a Brasil també i el preu és baix, o a l'inrevés: els teus bancs tenen provisions per damunt de la mitjana però acaben patint com els que més..
Ampliar

Lectures 1622 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

<1...119120121

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter