SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 24 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 24 AND id_comentari =SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 24 AND id_comentari =

15 petites solucions

eurosDes d'aquesta tribuna i la meva feina com a assessor assessor d'empreses, em permeto proposar gratuïtament, solucions a aplicar immediatament per a ajudar a les empreses a combatre la crisi, sense gaires costos per l'administració i amb uns guanys palpables a nivell de llocs de treball i riquesa:
 
  1. ICOs a tipus d'interès zero per a pimes.
  2. Incrementar el límit per a ajornaments d'impostos sense garanties ni avals. El límit de 6000 euros ha quedat mort després de 20 anys.
  3. Ampliar el límit de la declaració anual amb tercers (clients i proveïdors) que actualment és de 3005,06 euros i ha fet incrementar el nombre d'obligats a la seva presentació i el volum de les mateixes, ja que 3000 euros no són res actualment a nivell empresarial
  4. Retornar els impostos negatius amb celeritat. Per exemple, no pot ser que més del 60% de les devolucions d'IVA de l'any 2007 estiguin pendents encara 10 mesos després, ja que es tracta d'un finançament que les empreses donen a l'administració.
  5. No crear noves declaracions informatives (com la que es pretén per al 2009 per a informar sobre els llibres registre d'operacions).
  6. Eliminar definitivament l'IAE per a tothom.
  7. Reduir el termini de dos anys per a permetre la modificació de la base imponible de l'IVA en casos d'impagament, i igualar-lo a la deduibilitat dels impagats a l'Impost sobre Societats (6 mesos).
  8. Deduccions fiscals per a determinades situacions que generen riquesa:
    • Reinversió de beneficis, no distribuïts en 5 anys.
    • Inversions en R+D: no limitant la definició de recerca, i permetent que una subvenció o un certificat de qualsevol administració valguin com a justificant de la mateixa.
    • Creació d'ocupació fixa.
    • Exportacions
  9. Tornar a permetre la presentació en paper de les declaracions tributàries a les societats mercantils per a no haver de treure's cap certificat ni generar més inconvenients que els propis de la crisi.
  10. No fer requeriments d'informació a les empreses que se sap positivament que no poden respondre i que són merament informatius.
  11. Els requeriments i notificacions d'hsienda, permetre una segona alegació coma bans, enlloc d'obligar al pagament pràcticament d'inici, encara que el contribuent tingi raó.
  12. Agilitzar els tràmits a hisenda i seguretat social, afavorint la presentació per internet i establint criteris únics de tramitació, ja que no pot ser que cada administració i delegació de la mateixa segueixi uns criteris diferents que fan alentir els tràmits.
  13. Nou programa de Foment de l'Ocupació que redueixi les cotitzacions socials a les contractacions fixes i les conversions a indefinit.
  14. No demanar documentació que és coneguda per l'administració (notes simples de societats, fotocòpies de DNI, CIFs, balanços, ...) que generen burocràcia i, per tant, despeses absurdes per a les empreses.
  15. Aturar la campanya d'enquestes de l'INE que obliga trimestralment a moltes empreses a plasmar els seus números a una entitat que només els vol a efectes estadístics. O, en tot cas, simplificar-les no demanant coses, com tot el compte de pèrdues i guanys o el balanç, que són públics.

Comentaris

Guillem
3.

Disculpa Oriol, varen tenir una conversa sobre la premsa catalana i crear un fòrum sobre aquests tema. He intentat cercar aquesta conversa per continuar-la al bloc d'en Marcus i es veu que l'ha tret, suposo que no seria adient. Com no se pas com contactar per a seguir el tema et deixo aquests comentari, si vols seguir petant-la, ja diràs alguna cosa.

  • 0
  • 0
Oriol
2.

Ostres, les patronals no en volen ni sentir parlar de propostes que no surtin d'ells mateixos i, a més, acostumen a estar 'venudes' al poder de torn... Així i tot, anoto la proposta i miraré d'enviar-ho a alguns mails aviam què diuen, us mantindré informats si responen.

  • 0
  • 0
Josep Mª
1.

Hola Oriol,

Crec que estàs molt encertat i penso que hauries de trobar la manera de fer arribar aquestes idees a les patronals de les empreses petites i mitjanes.

Gràcies per la pensada

  • 0
  • 0

Comenta aquest article