el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Llorenç Planagumà

Llorenç Planagumà

Dijous, 10.12.2015 11:45 h

La Xarxa d'Educació Pirineus Vius: una iniciativa per a la sostenibilitat

Els passats dies 1, 2 i 3 de desembre es van trobar a la petita localitat de Riglos a l’Aragó més de setanta educadors de tots els Pirineus per fer un pas més cap a la consolidació de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius, en funcionament des de 1997. La iniciativa es va iniciar a la banda francesa dels Pirineus i es va estendre des del 2009 a la banda catalana i la resta de l’Estat Espanyol. Actualment la Xarxa té 11 membres de Catalunya, 5 d’Aragó, 4 de Navarra i 42 de França (dels quals 1 és basc, 5 catalans i 36 occitans)..
Ampliar

Lectures 2523 lectures   Comentaris Cap comentariLlorenç Planagumà

Dimarts, 3.6.2014 22:30 h

Fracking, realitat o ficció

En el debat actual sobre el fracking és central situar identificar el que és ficció i el que és realitat per gestionar bé els esforços de resistència i l'estratègia que ens permeti avançar cap a un altre model energètic. La fase actual del capitalisme neoliberal es basa en el fet que els beneficis del gran capital s’aconsegueixen venent il·lusions mai realitzables. Desprès de tota ètica, si és que en algun moment n’havia tingut, aquestes il·lusions es generen jugant amb les necessitats d’un determinat territori, com poden ser els llocs de treball o les mancances energètiques..
Ampliar

Lectures 1490 lectures   Comentaris Cap comentariLlorenç Planagumà

Divendres, 28.2.2014 11:30 h

La fal·làcia de la necessitat de mercantilitzar els espais naturals protegits

La progressiva desinversió pública dels espais naturals sumat a la introducció de criteris de rendibilitat econòmica i de privatització en la seva gestió incrementa el risc de desprotecció i pèrdua del patrimoni natural.  Els espais naturals protegits van aparèixer el segle XIX als Estats Units com a figures per protegir els valors naturals davant l’amenaça del sistema productiu extractiu, que en aquella època començava a prendre hegemonia. Dos cents anys més tard han proliferat espais naturals protegits per tot el planeta a remolc del sistema socioeconòmic actual..
Ampliar

Lectures 1124 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat


Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter