el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

mai
25
dj
Dia de l'Àfrica

Últims articles Josep Pàmies

Josep Pàmies

Dissabte, 30.8.2014 22:45 h

Treu els diners del banc i posa'ls a la teulada

¿Qui no recorda el corralito argentí o la submissió de Grècia per la troica europea composta per Comissió Europea, Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internaciona? Milions de persones van veure desaparèixer els seus estalvis per culpa de l'especulació mundial financera. ¿Per què seguir tenint els nostres estalvis en les màfies bancàries que han provocat la desgràcia de milions de famílies i potser algun dia se'ns esfumaran també a nosaltres com ha passat a l'Argentina o Grècia? La nostra idea, la de la nostra empresa familiar Pàmies Hortícoles i la nova etapa que iniciem des de PamiesVitae, ha estat retirar part de la nostra liquiditat dipositada indegudament en entitats bancàries espanyoles i posar-la a la teulada de la nau principal, realitzant una instal · lació de plaques solars fotovoltaiques que ens permeti reduir considerablement l'import de la nostra factura d'electricitat, contribuint d'aquesta manera també a la sostenibilitat del sistema energètic, mitjançant la producció d'energia neta i estalviant transport innecessari d'electricitat, per línies de conducció cada vegada més precàries, que ho són per falta d'inversió d'aquesta altra màfia elèctrica que no fa el manteniment que correspondria, per pura especulació i gràcies al poder monopolístic que els governs han permès..
Ampliar

Lectures 1437 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Pàmies

Dijous, 13.12.2012 22:15 h

Dificultant el cotxe elèctric de consum zero

Un grup de professors de l'Institut CAPARRELLA de Lleida, ha ideat un cotxe elèctric de consum zero per quilòmetre, al recarregar mitjançant plaques solars que porta incorporades De moment només tindria una autonomia per a recorreguts urbans de 30-40 km al dia. Però com sempre en aquests casos, estan tenint totes les dificultats possibles per rebre un permís administratiu que els permeti fer les proves en circuits urbans. Poden estar tan cecs els nostres representants polítics, com per no bolcar-se amb ells i ajudar-los a acabar de desenvolupar aquest model, que permetria un estalvi increïble de combustible i un millora radical de la contaminació ambiental? Doncs pel que es veu així és..
Ampliar

Lectures 1427 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Pàmies

Dissabte, 25.8.2012 19:15 h

El meu estimat i pobre president

Arran d'un article del diari  ABC de Madrid, titulat "Mújica el president més pobre" he tingut més notícies del bon fer d'una persona que en ser triada com a President d'Uruguai, ha rebutjat tots els privilegis inherents al seu càrrec i s'ha dedicat en cos i ànima a servir al seu poble, des de la senzillesa i humilitat amb què s'ha caracteritzat tota la seva vida. Gratifica l'exemple que està donant aquest home, més aviat diria "Sant home", per vergonya de la majoria de polítics a nivell mundial i en especial dels incapaços i corruptes que tenim a casa..
Ampliar

Lectures 2129 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Josep Pàmies

Dimecres, 27.6.2012 23:15 h

Refrescos casolans

En aquests mesos de calor en el nostre hemisferi, ja ens comencen a bombardejar amb la publicitat sobre el convenient que és prendre begudes isotòniques per recuperar energies i sals perdudes amb la nostra suor. Però mai en aquestes publicitats ens informen que no només perdem sodi, potassi i calci en la nostra activitat diària, sinó que perdem a més, les més de cent sals que la nostra sang conté, com a còpia que és l'aigua de mar d'on procedim. Tampoc ens informen que en una dieta rica en verdures, amanides i fruites, aquests líquids i sals perduts en excés es recuperen perfectament i ni molt menys ens informen del complex d'additius químics que els afegeixen per tenir bon gust, color enganyós i no podrir-se en les prestatgeries..
Ampliar

Lectures 2369 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Pàmies

Dissabte, 10.3.2012 11:15 h

La mala llet que ens corroeix

Fruit d'una experiència viscuda amb la meva néta quan tenia mesos d'edat, vaig investigar les possibles implicacions de la llet, sobre tot de la de vaca, en l'origen de moltes malalties. La meva néta només alletada amb la llet de la seva mare, no va parar fins als cinc mesos de tenir caquetes amb sang. La preocupació dels metges va arribar fins a tal punt d'haver-li de programar per als sis mesos, una Colonoescopia per poder inspeccionar per dins l'origen dels sagnats. Finalment la nostra filla va accedir a menjar del tot ecològic i ha prescindir dels lactis, amb el resultat extraordinari amb quinze dies de remissió total del problema, evitant d'aquesta manera una perillosa exploració com és la Colonoescopia en aquestes edats..
Ampliar

Lectures 2129 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter