el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Josep M. Loste

Josep M. Loste

Dijous, 24.11.2016 09:30 h

Pobresa energètica: la qüestió social és qüestió nacional

La nova mort, al Baix Camp, a causa de la pobresa energètica, implica, posa de manifest una vegada més, que mentre no tinguem un Estat propi, Catalunya ho tindrà molt difícil per combatre les injustícies socials. El model autonòmic actual, a casa nostra, ha arribat al seu límit. La dependència al model espanyol esdevé cada dia un fet terriblement antisocial, que afecta, sobretot, els més necessitats. Amb l'actual sistema de finançament i amb les interferències antisocials del Tribunal Constitucional espanyol és impossible articular una política social i de redistribució de la riquesa que pugui detectar i evitar casos tan greus com el succeït a Reus..
Ampliar

Lectures 663 lectures   Comentaris Cap comentariJosep M. Loste

Dilluns, 9.5.2016 10:00 h

El magnífic exemple de Llet Nostra

Com  a ciutadà  i consumidor  català voldria  fer  una  crida  cívica perquè  el conjunt de  la ciutadania de  Catalunya prengui consciència que cal donar  suport  a Llet  Nostra.  Cal fer un petit esforç, individual i col·lectiu, i a l'hora d'anar a la petita botiga, al supermercat mitjà o a la gran  superfície, consumir,  comprar  la llet   i els  productes  làctics  de  la marca  Llet Nostra. L'empresa Llet Nostra  s'ha  solidaritzat  amb el  ramader de Vilabertran (Alt Empordà) que d'altres  indústries  lleteres li volien  fer  boicot  i ha decidir  comprar-li  tota la producció de llet..
Ampliar

Lectures 1308 lectures   Comentaris Un comentariJosep M. Loste

Divendres, 13.11.2015 13:45 h

Combatre l'incivisme de les tifes dels gossos

Un excel·lent a  l'Ajuntament  de  Cassà  de la Selva (Gironès) per combatre de debò l' incivisme de les  tifes dels  gossos. Es tracta d'una campanya anomenada "busca tifes", en què es pretén que els veïns assenyalin en un mapa els punts més bruts i, un cop detectats, aquests es marcaran durant uns uns dies  amb un senyal "in situ". Aquest seria el pas previ abans de sancionar els  propietaris dels gossos  embrutidors; és a dir, abans d'aplicar  l'ordenança que preveu multes administratives de fins a 400 euros..
Ampliar

Lectures 3666 lectures   Comentaris Un comentaripublicitat

Josep M. Loste

Dissabte, 7.11.2015 15:45 h

Catalunya, les farmàcies i el colonialisme

Què passa  amb el deute  a les  farmàcies  a casa nostra ? Els farmacèutics denuncien que si no cobren els deutes dels últims  mesos la  factura s'elevarà als 330 milions d'euros. La situació és insostenible. El govern català  no pot pagar  fins que no rep un pagament extraordinari del FLA (Fons de liquiditat autonòmica) . La qüestió dels retards en el pagament  a les farmàcies  és un símptoma  de l'espoliació que pateix  Catalunya. És un exemple molt  clar  que sense  trencar  amb l'Estat espanyol no ens en sortirem..
Ampliar

Lectures 2435 lectures   Comentaris Cap comentariJosep M. Loste

Diumenge, 7.12.2014 18:30 h

Els accessos tercermundistes a l'estació de Portbou

A Portbou tenim plantejat un greu problema : la  qüestió dels accessos, tercermundistes  a l'estació internacional, amb una escala  molt complicada i  les dificultats per  pujar  al tren, a causa de tenir  unes andanes  massa baixes, no  adaptades a  persones  grans i  amb problemes de  mobilitat. Això és un problema  estructural, molt seriós,  per a Portbou, ja que  al  municipi existeix una població molt envellida i, en conseqüència, gran part de portbouencs  no poden accedir, amb normalitat, al tren..
Ampliar

Lectures 1059 lectures   Comentaris Cap comentariJosep M. Loste

Dimecres, 16.7.2014 23:00 h

Elevar les andanes a Portbou

A poc a poc, i amb la pressió dels ajuntaments, principalment de l'Ajuntament de Portbou, dels usuaris de les Associacions en defensa del transport públic com la PTP o Defensem el Tren de l'Empordà, es van aconseguint més serveis ferroviaris pel territori de l'Alt Empordà. Ara el més important és arranjar, elevar les andanes a l'estació de Portbou, ja que hi ha molta gent gran de Portbou que té moltes dificultats per accedir al tren i això s'ha de solucionar. Per altra banda, cal seguir insistint en la millora de les interconnexions Portbou /Cervera de la Marenda..
Ampliar

Lectures 1223 lectures   Comentaris Cap comentariJosep M. Loste

Dijous, 7.3.2013 20:15 h

Productes de proximitat

Sembla que torna a rebrotar una mena d'alarma alimentària, força significativa, arreu del vell continent. Una vegada més, fa la sensació que torna a emergir –en la galàxia europea– el fantasma, l'ombra allargada de la síndrome de la vaques boges. En aquesta cas seria la utilització de la carn de cavall –de no massa qualitat i amb restes de productes no aptes per al consum humà– en plats preparats de contingut carni, quan en els etiquetatges respectius es certificava que aquests precuinats en qüestió només contenien carn de vedella..
Ampliar

Lectures 1236 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Josep M. Loste

Diumenge, 24.2.2013 12:45 h

L’ample europeu a la línia del tren convencional

L’augment accelerat  del  preu dels carburants - la crisi  energètica que  estem  vivint  en aquests moments i  que anirà a més  a curt termini - afegit   els  tocs d’atenció que ens està donant la natura, a través  d’una climatologia molt alterada, i  als terrorífics accidents de  cotxe són raons de pes  per promoure, amb molta més voluntat política, una mobilitat sostenible de debò, que només es pot articular mitjançant una millora considerable del ferrocarril convencional ..
Ampliar

Lectures 1257 lectures   Comentaris Cap comentariJosep M. Loste

Dimecres, 14.3.2012 22:30 h

Abonament mensual i regressió social

Un abonament pel tren, il·limitat en el nombre de viatges, per tot un any,com a  Suïssa ; i  pagant cada mes, a través d’una entitat bancària . Això també és possible a l’Estat francès (recordem el tren a 1 euro).  Ja ho voldríem a casa nostra on la nostra”benvolguda” Conselleria de Territori i Sostenibilitat  ens  ha reduït només  a dos viatges al dia  la capacitat de l’abonament mensual, quan  abans de  l’01/01/2012  era il·limitat en el nombre de viatges . I ja no parlem de les pujades, més que excessives, dels altres títols de transport dels trens de rodalies i regionals, o de la reducció, a la mínima expressió  de la línia de La Pobla de Segur..
Ampliar

Lectures 2084 lectures   Comentaris Cap comentariJosep M. Loste

Divendres, 10.2.2012 10:18 h

Una punyalada contra l’equilibri territorial

La reducció a la mínima expressió del tren de La Pobla de Segur és una autèntica punyalada per l'esquena contra l'equilibri territorial . És un molt mal exemple per a tota la nostra estimada nació catalana . És una prova més que es fa molt difícil de fer entendre, als qui ens manen, que la mobilitat sostenible no és un luxe sinó una necessitat social i territorial bàsica : així no sortirem mai de la crisi . De fet, tot plegat és una victòria dels lobbies insaciables que volen imposar a tota la societat catalana la brutal i fatxenda dictadura del cotxe privat, peti qui peti ..
Ampliar

Lectures 2477 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter