el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Josep Maria Canyelles

Josep Maria Canyelles

Dissabte, 10.1.2015 13:45 h

Reputem?

Reputació prové del verb llatí putare, que volia dir tallar. D'aquí ens ve podar. I comptar també té el mateix origen, perquè com-putare no era sinó anar fent talls per anar comptant, ja siguin marques físiques, talls en les piles... Reputar, doncs, vol dir tornar a comptar. La reputació vindria a ser allò que va comptar i que encara torna a comptar, allò que segueix valent. La reputació acumulada és un actiu intangible molt important, i que té un gran valor econòmic. Com sempre es diu, és lent i difícil de crear i fàcil i ràpid de destruir..
Ampliar

Lectures 1319 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Maria Canyelles

Diumenge, 7.12.2014 13:45 h

Les limitacions del Pacte Mundial

Amb motiu dels 15 anys del Pacte Mundial de Nacions Unides, publico un article per commemorar l'efemèride, una iniciativa de referència a nivell mundial. Més enllà de les valoracions positives que mereix, aprofito per fer-ne una valoració particular, analitzant algun aspecte desajustat. El Pacte Mundial -Global Compact en anglès- va ser una bona iniciativa del secretari general de Nacions Unides Kofi Anan, que va proposar el 1999 a la trobada de Davos. A final del segle XX, era evident que la globalització havia incrementat el poder de les grans corporacions mentre que els poders públics havien vist disminuir el seu potencial de governar els destins de la humanitat, amb una eficàcia en gran mesura reclosa en els seus àmbits locals..
Ampliar

Lectures 1256 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Maria Canyelles

Dimarts, 4.11.2014 14:45 h

Incompliments legals i Responsabilitat Social Corporativa

En la gestió de les organitzacions, a banda de les activitats que tenen per objecte satisfer els objectius proposats, també cal portar a terme altres activitats que serveixen per a donar compliment a les obligacions contretes o normatives. Complir amb les obligacions forma part de la responsabilitat social, és a dir, del compromís que l'organització té envers la societat i, d'acord amb cada mena de compromís, envers cada grup d'interès. Algunes obligacions tenen caràcter legal, i suposen un compromís envers l'administració pública i la societat en general, i envers alguns grups d'interès que queden emparats i els seus drets protegits pel marc legal..
Ampliar

Lectures 1230 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Josep Maria Canyelles

Dilluns, 3.11.2014 14:45 h

L'economia social, referent en RSC, potencia la recuperació

L'economia social ha recuperat nivells d'ocupació anteriors a la crisi. La Generalitat de Catalunya ha impulsat, en col·laboració amb la Confederació de Cooperatives, el programa aracoop per posar en valor l'economia social i cooperativa com un model empresarial estratègic i transformador de realitats socials. Les empreses de l'economia social i cooperativa són un model empresarial amb impacte econòmic i social plenament preparat per afrontar els reptes del segle XXI..
Ampliar

Lectures 990 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Maria Canyelles

Diumenge, 8.6.2014 10:00 h

Per quin motiu l'estat espanyol punxa tantes trucades telefòniques amb accés al contingut?

La notícia ha saltat a través del diari britànic The Guardian que revela que Vodafone admet que les seves xarxes, i les dels altres, estan "punxades" pels governs. La companyia de telefonia ha admès l'existència de mecanisme secrets que permeten a les agències secretes dels 29 països en els quals opera escoltar les converses que s'efectuen dins de les seves xarxes. Com es pot veure en el gràfic adjunt, el cas de l'Estat espanyol és el més greu, a banda del que pugui succeir en països dels quals no es disposa d'informació..
Ampliar

Lectures 1461 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Maria Canyelles

Dijous, 20.2.2014 12:30 h

Salut i tecnologia. Oportunitat i riscos

La introducció de les noves tecnologies en el camp com el sanitari pot produir un gran salt en l'efectivitat pel fet de poder disposar d'informació real, online, monitoritzada massivament, i amb un estalvi econòmic considerable, que en algunes proves pilot es quantifica superior al 50%, i amb altres estalvis induïts per la reducció de desplaçaments i altres. Aquesta gran expansió de l'internet de les coses en el món de la salut s'ha de fer posant un gran control tant legal (el regulador) com de responsabilitat social (els operadors), ja que són moltes les àrees on es pot obrir la veda de les males pràctiques..
Ampliar

Lectures 1097 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Maria Canyelles

Divendres, 7.2.2014 21:15 h

Es presenta respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya

La iniciativa s'ha presentat com un projecte de país en un moment en què cal repensar com fer empresa en el segle XXI.     Es pretén esdevenir el centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i un actor internacional de prestigi en la matèria.     Santacreu llança el repte de doblar en els propers quatre anys el nombre d'empreses que gestionen l'RSE Davant de cent-cinquanta persones representants d'un centenar d'empreses, ha tingut lloc avui la presentació pública de respon..
Ampliar

Lectures 939 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Josep Maria Canyelles

Diumenge, 17.11.2013 12:00 h

Cosmètica verda

La Responsabilitat Social de les Empreses pressuposa i requereix que l'organització que estableix aquest enfocament de gestió parteixi d'un compromís ètic basat en valors humanístics, de sostenibilitat i de respecte als grups d'interès. No podem parlar, en rigor, d'RSE, en una empresa o organització que merament hagi incorporat algunes bones pràctiques o fins i tot que usi la metodologia de l'RSE però sense convicció, sense un lideratge que permeti afirmar que hi ha una voluntat real que gradualment pretén anar reconvertint tota l'organització cap a un model més responsable..
Ampliar

Lectures 1397 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Maria Canyelles

Divendres, 30.8.2013 22:30 h

Em dono de baixa de Greenpeace

Dos anys després de discutir amb Greenpeace Espanya al voltant de les seves males pràctiques, amb canvis de direcció, i sense que s'apreciï cap voluntat d'esmena, he decidit deixar de pagar-hi la quota. Potser d'aquí uns anys s'hagi de crear Greenpeace Catalunya i aleshores ens hi tornem a trobar. Ara per ara, i després de tants anys, no sembla que l'estructura estatal d'aquesta organització internacional tingui capacitat per a entendre que per respectar la biodiversitat en el camp ambiental convé ser coherents per que fa a la diversitat en altres àmbits, com fa Greenpeace en tots els altres països on és present excepte a l'estat espanyol..
Ampliar

Lectures 1154 lectures   Comentaris Cap comentariJosep Maria Canyelles

Dijous, 15.8.2013 10:30 h

El (nou) estat que volem: una cultura tributària al servei del país

La Hisenda pública i l'agència que tingui per funció la recaptació dels impostos i la persecució del frau és una peça fonamental en l'estructura d'un estat. Actualment a Catalunya tenim el problema gravíssim que es coneix com "espoli fiscal", que consisteix en què solament la meitat dels diners que marxen cap a Madrid tornen a Catalunya. Però les disfuncions del model espanyol són moltes més i l'efectivitat del sistema espanyol és molt baixa davant l'economia submergida, de manera que no és del tot eficaç per combatre el frau..
Ampliar

Lectures 1233 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter