el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
27
dt

Últims articles Jordi Bellvehí

Jordi Bellvehí

Dimarts, 13.12.2011 23:38 h

L'Administració Pública Morosa

Repassant la Directiva 2000/35/CE, de 29 de juny de 2000, per la que s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en operacions comercials i la Llei 3/2004, de 29 de desembre que la transposa al nostre ordenament jurídic, així com la Llei 15/2010, de 5 de juliol, que modifica de forma important l’anterior, vaig tenir una sensació estranya, que no sé si era de riure o de plorar, però si més no estranya. Em dol dir-ho, perquè soc advocat i crec en l’Estat de Dret i en el principi de legalitat i en tots els altres principis i fonaments en que es sustenta el nostre sistema jurídic; però, les tres normes que he citat en el paràgraf anterior, pel que fa a les obligacions de pagament de les administracions públiques, són paper mullat..
Ampliar

Lectures 2469 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Bellvehí

Dilluns, 7.11.2011 22:49 h

La reforma de la Llei Concursal

El passat dia 22 de setembre de 2011 el Ple del Congrés dels Diputats va aprovar la Llei de Reforma de la Llei 22/2003, de 9 de juliol, Concursal. El mateix dia el Ple del Congrés també va aprovar la Llei de Mesures d’Agilització Processal i les dues Lleis varen ser publicades en el BOE del dia 11 d’octubre. Ambdues normes busquen adaptar la justícia als nostres temps i corregir disfuncions que s’han manifestat d’una forma molt més clara i profunda en la conjuntura de crisi econòmica que estem vivint, en la qual ha augmentat molt la litigiositat i l’estructura i recursos dels tribunals són els mateixos o, fins i tot, menys..
Ampliar

Lectures 2795 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Bellvehí

Dimarts, 18.10.2011 00:41 h

Qui ajuda als empresaris?

És una obvietat que en el món en que vivim un funcionari està més protegit que un autònom o un petit empresari. Malauradament, dia si i dia també sentim o llegim que esclata el pànic quan un ajuntament, una comunitat autònoma o un estat europeu pot ser que no pugui pagar als funcionaris a final de mes. No obstant em causa sorpresa sentir i llegir que no passa absolutament res perquè no es paguin les factures dels petits i mitjans empresaris i dels autònoms; no és ni notícia, a ningú li importa..
Ampliar

Lectures 2657 lectures   Comentaris Un comentaripublicitat

Jordi Bellvehí

Dilluns, 23.5.2011 13:17 h

Ajuntaments en fallida

Igual que ha passat amb la Generalitat de Catalunya, que l’anterior Govern va intentar amagar les seves vergonyes tot el que va poder i el nou Govern les ha vist amb tota la seva cruesa i les ha ensenyat públicament; passarà també amb els ajuntaments durant els mesos de juny i juliol d’enguany. O sigui, per un costat hi ha uns quants ajuntaments que ja és públic i notori que són insolvents i que no poden complir els seus compromisos i obligacions. Però per altra banda n’hi ha molts que estan passant com poden i que volen donar la imatge electoral de que gaudeixen d’una salut acceptable, però els qui els governen saben que estan molt malalts, tot i els esforços per amagar-ho fins el dia 22 de maig..
Ampliar

Lectures 3059 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Bellvehí

Dilluns, 11.4.2011 23:32 h

El govern vol suprimir l'impost sobre successions

Com era d’esperar, perquè era una de les principals promeses electorals CiU, el Govern de la Generalitat va iniciar el dia 5 d’abril el tràmit per la supressió de l’Impost de Successions, mitjançant l’aprovació d’un Projecte de Llei. Les característiques principals de la nova regulació són la bonificació d’un 99% en la quota de l’impost pels contribuents de parentiu I i II (fills, pares i cònjuges) i la retroactivitat d’aquesta mesura al dia 1 de gener de 2011; o sigui, que serà aplicable a tots aquells contribuents per defuncions ocorregudes a partir d’aquell dia, inclòs..
Ampliar

Lectures 3123 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Bellvehí

Dimecres, 9.3.2011 22:54 h

Swaps: primera sentència de l'AP de Girona que anul.la un contracte de swaps

Tots els advocats que ens dediquem al Dret Mercantil i Financer, estàvem esperant amb candaletes el pronunciament de l’Audiència Provincial de Girona sobre la validesa o nul•litat dels contractes de swap sobre els que ja s’havien pronunciat alguns Jutjats de Primera Instància de Girona. La veritat és que durant l’any 2010 hi ha hagut un allau de consultes i encàrrecs professionals en relació a aquest tipus de productes que, de forma indiscriminada, es varen col•locar al mercat a través de la banca comercial, tan a persones físiques com jurídiques..
Ampliar

Lectures 3288 lectures   Comentaris Cap comentariJordi Bellvehí

Dijous, 18.3.2010 21:24 h

Força major? La responsabilitat d'Endesa

El passat dia 16 de març Endesa va publicar una carta a tots els diaris titulada “Endesa informa als seus clients” en la que es pot veure clarament quina serà la posició de la companyia elèctrica respecte als danys soferts per particulars i empreses. Tot i que en el primer paràgraf de l’esmentada carta Endesa expressa el seu agraïment per la comprensió i paciència de les famílies i negocis arrel de la nevada; acte seguit, en els paràgrafs següents es dedica a fixar la seva posició, dient que tot ha estat un accident, una catàstrofe meteorològica sense precedents, que gràcies a Endesa que va mobilitzar mitjans terrestres i aeris de tot tipus es varen poder solventar els efectes de la catàstrofe en un temps récord i finalitza carregant contra les administracions per no haver pogut fer infraestructures que fa més de 10 anys que proposa fer..
Ampliar

Lectures 3716 lectures   Comentaris Un comentaripublicitat


Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter