el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Intersindical CSC

Intersindical CSC

Dissabte, 26.7.2014 18:00 h

Projecte de Llei de mútues, un greu atac als drets i a la salut de les persones treballadores

Des de la Confederació Sindical Catalana (CSC) volem expressar el nostre rebuig frontal a l’augment de capacitat d’ingerència de les mútues que està duent a terme el govern espanyol del PP. Amb l’excusa de “reduir l’absentisme laboral” es pretén implementar una bateria de mesures que atempten contra els drets i la salut de les persones treballadores. Les grans beneficiàries seran les mútues –entitats privades, nominalment sense afany de lucre- que ara passaran a anomenar-se “mútues de la Seguretat Social”, un altre clar exemple de drenatge del públic cap al privat..
Ampliar

Lectures 1026 lectures   Comentaris Cap comentariIntersindical CSC

Dissabte, 13.4.2013 20:30 h

La connexió del canal Segarra-Garrigues amb la xarxa Ter Llobregat

L'empresa ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA, l'empresa privada recentment adjudicatària per part de la Generalitat per gestionar l'aigua potable a Barcelona (província), està en marxa per connectar el Canal Segarra-Garrigues a la seva xarxa Ter Llobregat. En aquest sentit entrant en matèria mediambiental, la Secció Sindical de la Intersindical CSC a l’ACA i la Secció  Sindical de la CGT a ATLL Concessionària estem en contra del transvasament de conques internes ja que el càstic mediambiental és irreparable..
Ampliar

Lectures 3359 lectures   Comentaris Cap comentariIntersindical CSC

Diumenge, 22.7.2012 23:45 h

Que l'escriure no ens faci perdre el llegir (apunts sobre l'inici d'intervenció de l'estat espanyol)

Obscè és, segons el Diccionari l'Institut d'Estudis Catalans, “allò que ofèn greument el pudor”. I el mateix diccionari defineix pudor com “aversió de l'ànim envers allò que pot ofendre la decència, la modèstia o la castedat.” Coses que he pogut veure i escoltar en el debat parlamentari del dia 11 a Madrid, m'han semblat del tot obscenes; hi ha senyories que confonen un rescat amb la victòria de “la roja”, el virus del ”hooliganisme” fa estralls. No és admissible que s'aplaudeixi amb fervor quan algú planteja una retallada que deixarà a moltes persones en la misèria ni que es pugui cridar “que se jodan”..
Ampliar

Lectures 2264 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Intersindical CSC

Dilluns, 2.7.2012 22:30 h

“Vente pa Alemania Pepe” (de la maleta de cartró a la "tablet")

Ahir, diumenge 2 de juliol, al diari ARA en un article de Carles Capdevila, es feia referència al futur dels estudiants i a la possibilitat cada cop més gran d'optar per emigrar. No és pas un tema de passat, no ho és de futur, ja és un tema de present. Durant la campanya que vam fer com a sindicat contra la darrera reforma laboral, una de les qüestions que vam posar sobre la taula va ser l'exigència de major flexibilitat lligada precisament als moviments demogràfics de mà d'obra qualificada..
Ampliar

Lectures 2484 lectures   Comentaris Cap comentariIntersindical CSC

Dilluns, 11.6.2012 22:45 h

Rescat o no rescat? Aquesta és la qüestió

Hi ha dos elements que fan difícil el seguiment de la situació econòmica, un és la velocitat dels esdeveniments, tot va molt ràpid i no sempre sabem cap a on. L'altre és la interconnexió a nivell mundial, és impossible entendre que passa a un lloc determinat sense tenir una visió global dels condicionants, tot ha esdevingut més complexe. I és precisament la velocitat i la interconnexió el que va marcant els temps i els ritmes. No es pot entendre la pressa respecte al rescat bancari -tothom menys el govern de torn, donava per fet el rescat dissabte a la tarda- fent abstracció d'una sèrie important de circumstàncies..
Ampliar

Lectures 2324 lectures   Comentaris Cap comentariIntersindical CSC

Dijous, 24.5.2012 22:15 h

Més enllà de la indignació, 15-M (Crònica de la nova retallada a Catalunya)

El dia que escric aquestes ratlles (15 de maig de 2012) el govern de la Generalitat ha anunciat la tercera retallada des del canvi de govern; recordem que les eleccions van ser el 28 de novembre de 2010. La primera retallada va ser de 2.680 milions d'euros -pressupost 2011 respecte a pressupost 2010- comportant una retallada del 10% en la despesa no financera i no finalista. La segona retallada fou anunciada el 22 de novembre 2011, dos dies després de les eleccions generals, i suposà una retallada de 1..
Ampliar

Lectures 2289 lectures   Comentaris Cap comentariIntersindical CSC

Dimecres, 14.3.2012 13:00 h

Defensem els nostres drets laboral. 29M Vaga general

Cridem els treballadors i treballadores a respondre de manera contundent a l’aplicació de la Reforma Laboral del PP i a participar activament en les mobilitzacions que es convoquin per aturar aquesta mesura. Aquesta nova reforma laboral dóna continuïtat a la progressiva degradació de les condicions laborals imposades en reformes anteriors. L’objectiu real és incrementar encara més el poder de la patronal en les relacions laborals, aprofitant la crisi econòmica per a disciplinar i debilitar els treballadors i al moviment sindical..
Ampliar

Lectures 2333 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Intersindical CSC

Dimarts, 14.2.2012 17:56 h

Anàlisi d'urgència de la Reforma Laboral de febrer de 2012

Un cop més s'aprova normativa laboral via “Real Decreto Ley”, és a dir en absència del necessari debat polític i a més des d'una absoluta opacitat. La qualitat democràtica, malgrat que queda pendent el tràmit parlamentari posterior, torna a ser preocupant. Del preàmbul es desprèn que la causa de tots els mals és el model laboral (atur, destrucció de teixit productiu, descens en els ingressos de seguretat social, increment en la despesa de prestacions...). Un diagnòstic interessat per a facilitar una mala solució pel que fa als treballadors..
Ampliar

Lectures 3248 lectures   Comentaris Cap comentariIntersindical CSC

Dimarts, 24.1.2012 11:04 h

Una altra política és possible, una altra economia és necessària

Cridem tota la ciutadania a fer sentir la seva veu el proper dissabte 28 de gener a les cinc de la tarda a una manifestació sense banderes ni sigles, que sortirà de Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere de la ciutat de Barcelona. Ens trobem en un moment de greu crisi del sistema, conseqüència de la cobdícia de banquers i grans empresaris i del malbaratament dels recursos públics -salvant bancs i fent obres faraòniques…- que ha mostrat la cara més ferotge del capitalisme neoliberal i de la globalització..
Ampliar

Lectures 2426 lectures   Comentaris Cap comentariIntersindical CSC

Divendres, 30.12.2011 23:16 h

La Intersindical-CSC considera molt greu la congelació del SMI anunciada pel govern de Madrid

El Ministerio de Trabajo ha anunciat que una de les mesures que adoptarà demà el Consejo de Ministros és la congelació del salari mínim interprofessional (SMI) en 641€ en 14 pagues (748,3€ en 12 pagues). Aquest serà el primer cop que aquest indicador es congela des que va ser creat l'any 1980. La gravetat de la decisió del govern espanyol rau en l'ús de l'SMI com a referència per a fixar conceptes retributius als convenis i determinar les rendes per poder accedir a prestacions socials..
Ampliar

Lectures 2390 lectures   Comentaris Cap comentari12345...6>

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter