Cursos d’interès; qualificacions de futur.

A aquestes alçades de l’any, les Universitats catalanes, ja tenen previstos els Màsters o Cursos de formació que oferiran per al curs 2011/2012.

La necessitat cada cop més visible de formar-se al llarg de la vida fa que els Màsters oficials o els cursos universitaris d’especialització es constitueixin com una de les eines fonamentals per a tots aquells que volen aconseguir més garanties per mantenir-se en el mercat de treball, ja sigui per accedir a una ocupació, ja sigui per mantenir-la tot millorant les competències professionals.

La finestra oberta que suposa aquest bloc del diari Jornal.cat suposa per a mi una oportunitat per difondre aquells Màsters o Cursos que considero de gran interès realitzar, tot i que em centro en els oferts per la Universitat de Girona -on presto els meus serveis professionals- que més relacionats estan amb al meu àmbit professional, bàsicament les Relacions laborals i de Seguretat Social a Catalunya i Espanya, així com també la regulació jurídica de la immigració.

1. Per a totes aquelles persones interessades en matèria de mercat de treball, ocupació i gestió de personal, els voldria recomanar el Màster “oficial” de Treball, Relacions Laborals i Recursos Humans. Per informar-se els voldria animar a accedir a la pàgina web: http://www.udg.edu/tabid/16403/language/ca-ES/Default.aspx

Es tracta d’un Màster de caràcter interdisciplinari, amb matèries pròpies del Dret, la Psicologia i les Tècniques de Recursos Humans, que té com a objectiu principal preparar els i les estudiants com a professionals competents en l'àmbit de la planificació, direcció i gestió de les polítiques d'ocupació i assessorament professional i de la direcció, gestió i desenvolupament de les persones i equips en les organitzacions.

La realització d’un Màster com aquest, amb un accentuat caràcter professionalitzador, esdevé de gran interès per vàries raons, entre d’altres, per tractar-se de l’únic estudi oficial de la província de Girona en l’àmbit de les relacions laborals i les ciències del treball, i sobre tot, per què aquests coneixements cada cop seran més importants tant per les empreses com per les Administracions públiques (recordis, sense anar més lluny, la necessitat de contractació d’orientadors laborals assumida pel Govern durant els propers anys).

2. Per aquelles persones interessades sobre la legislació relativa als estrangers voldria recomanar-los la realització d’un Curs propi de la UdG sobre la “Gestió legal i política de la immigració”.  Es pot accedir als seus trets principals a través de la web: http://www.fundacioudg.org/index.php?action=cursos_detalle&idcurso=7055&codigo_ini=1

Com s’ha fet esment, no és tracta d’un Màster sinó d’un Curs d’especialització que dona lloc a un Diploma de Postgrau. Està pensat bàsicament per aquelles persones interessades en matèria d’immigració, o també per aquelles, ja sigui per qüestions personals, ja sigui per la seva feina en administracions o entitats socials, tenen que tractar amb les persones immigrants i resoldre els seus problemes o conflictes de caràcter jurídic.

La realització d’aquest Curs seria també del tot interessant en quan Girona és una de les províncies espanyoles amb més immigració, la qual, segons confirmen les estadístiques, no està per marxar, tot i la crisi econòmica, sinó que ha  vingut per quedar-se.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article