el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Defensem el Tren de l'Empordà

Defensem el Tren de l'Empordà

Diumenge, 14.5.2017 18:30 h

Els 10 punts fonamentals per millorar el tren de l'Empordà de la R11 i la RG1

És  ben conegut  per l'opinió pública  i  els  diferents  usuaris  que el tren convencional,   el  tren de  l'Empordà  i, en general  el  tram  gironí  de la R11  i  RG1  entre Massanet  de  la Selva  i  Cervera  de la  Marenda  -molt  especialment  el sector  entre  Figueres  i  Cervera de la  Marenda- necessita   una  millora, una modernització  i  una posada a punt, per  tal  de  treure'n  més rendiment  i  donar  un servei  més digne per  a tot  el conjunt del  territori..
Ampliar

Lectures 1880 lectures   Comentaris Cap comentariDefensem el Tren de l'Empordà

Dimarts, 11.4.2017 15:45 h

Per una millora de les interconnexions Portbou-Cervera

Des de  la Plataforma  Defensem  el Tren de l'Empordà voldríem  informar la  ciutadania  catalana que  estem portant a terme  una feina de coordinació permanent  amb el  President  de l'Associació d'usuaris del tren Perpinyà-Portbou-Cervera, i(o d'altres associacions de la societat  civil, en defensa  del trensport públic  ferroviari  i  la mobilitat sostenible, de la Catalunya Nord  i  Occitània , tractant  sobre el tema,  imprescindible, de la millora de les interconnexiosn Portbou-Cervera..
Ampliar

Lectures 783 lectures   Comentaris Cap comentariDefensem el Tren de l'Empordà

Dissabte, 21.1.2012 17:06 h

Bitllets de tren a un euro

S’ha parlat molt dels abusius augments de les tarifes ferroviàries aplicats per la Generalitat que, en algunes destinacions concretes de la nostra comarca, han arribat al 30%. En la seva defensa, s’al•lega la catastròfica situació de les finances públiques i, com sempre, criteris de rendibilitat. S’ha de dir que Renfe, fins i tot en els moments d’eufòria econòmica, havia augmentat sempre les seves tarifes per sobre de l’increment de l’IPC, tot al•legant aquesta mena de criteris..
Ampliar

Lectures 2664 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Defensem el Tren de l'Empordà

Diumenge, 24.4.2011 16:34 h

Perilla el tren de Portbou

L’ajuntament de Figueres insisteix en traslladar l’estació de tren a Vilafant. Això pot acabar provocant la fi del transport de passatgers cap a Portbou i el Rosselló. Per què ? Perquè aquest projecte comporta la construcció d’una variant ferroviària al nord de Figueres; de manera que els trens que surtin de l’estació de Vilafant puguin enllaçar i anar cap a Portbou. Aquesta variant és caríssima, perquè s’ha de fer un túnel de més d’un quilòmetre sota el castell de Sant Ferran..
Ampliar

Lectures 3162 lectures   Comentaris Cap comentariDefensem el Tren de l'Empordà

Dilluns, 4.4.2011 19:09 h

Aclariment sobre una notícia apareguda als mitjans, el dissabte 2 d'abril

Hola gent del tren, Diu el periodista Josep Puigbert, al Punt, "Ahir el parlamentari Joan Boada; el candidat d'ICV de Figueres, Xavi Montfort, i el número dos de Llançà, Joan Cusí, van explicar que aquest grup polític i la Iaeden faran un front comú per evitar que desaparegui la línia de Portbou”. Hem de desmentir rotundament aquesta afirmació totalment errònia. És cert que Iniciativa, i també altres partits, han presentat al Parlament de Catalunya tot una sèrie de Preguntes al govern interessant-se pel futur d'aquesta línia, pel mal funcionament del servei actual, per les molt deficients connexions internacional,etcètera..
Ampliar

Lectures 2804 lectures   Comentaris Cap comentariDefensem el Tren de l'Empordà

Divendres, 25.3.2011 12:06 h

L'estació de Llançà

Tots sabem que el tram de la línia del tren convencional entre Figueres-Portbou-Cervera pateix una feblesa estructural molt important i té unes mancances greus. Doncs bé, una d’aquestes mancances és que a l’Estació de Llançà ( població important de la línia de més de 5.000 habitants empadronats i amb un potencial turístic significatiu ) a partir de les 15:00 h. es tanca la venda de bitllets i també deixen de ser operatius els lavabos. Així, gràcies a un particular, el propietari del Bar/Cantina El Chupi , el Sr..
Ampliar

Lectures 2825 lectures   Comentaris Cap comentariDefensem el Tren de l'Empordà

Diumenge, 9.1.2011 23:54 h

Problemes pendents tant al servei d’alta velocitat com al convencional

1.- Si mireu des de la zona de la carretera de Llers cap a la nova estació, veureu una gran platja de vies, algunes d’ample ibèric i la majoria d’ample europeu. Aquestes vies surten de l’estació i es dirigeixen cap al pont de la carretera d’Olot (N-260). En canvi, si mirem què passa a l’altra costat d’aquesta carretera, les fotografies mostren com de sota aquest pont surt una sola via, que és d’ample convencional amb el tercer rail incorporat. Aquestes fotografies, estan fetes des del pont de la carretera que va del Camp dels Enginyers cap al nucli antic de Vilafant i que passa per la piscina municipal..
Ampliar

Lectures 2903 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Defensem el Tren de l'Empordà

Dimecres, 16.12.2009 19:30 h

Els figuerencs tenen dret a decidir... Quan convé al govern municipal

No és només la corrupció. També el cinisme i l’oportunisme de molts polítics fastiguegen la ciutadania, fins al punt de posar en perill el sistema democràtic. Avui a Figueres, n'acabem de veure una altra mostra. Encapçalats per l’Alcalde Vila, els regidors de CiU i IC, han votat a favor del dret a decidir. Els mateixos que, sense cap mena d’explicació i contradient el que havien promès repetidament, van desestimar la possibilitat de convocar una Consulta Popular sobre l’emplaçament de l’estació, ara voten a favor d’una consulta sobre la independència de Catalunya, apel·lant a la democràcia i a la participació ciutadana..
Ampliar

Lectures 2552 lectures   Comentaris Cap comentariDefensem el Tren de l'Empordà

Dimecres, 8.4.2009 00:13 h

Més fragmentació del territori gràcies al Pla Director Urbanístic de Figueres

El dinou de setembre del 2008 va sortir a informació pública l’anomenat Pla Director Urbanístic del Sistema Urbà de Figueres (PDUSUF), promogut per la Generalitat i que afecta a Figueres i 15 municipis més. Les organitzacions sotasignades, coincidim en pensar que hi ha en aquest Pla tres propostes i una mancança que considerem molt negatives per la nostra comarca: 1ª.- El Pla recull les intencions del Ministeri de Fomento de desdoblar la nacional II, tot construint una autovia a l’oest del ja molt castigat municipi de Vilafant; això comporta una altra destrossa i una nova fragmentació del territori..
Ampliar

Lectures 2751 lectures   Comentaris Cap comentariDefensem el Tren de l'Empordà

Dimarts, 17.3.2009 21:33 h

Sobre les millores a la línia Barcelona - Portbou

En els darrers dies, diversos ajuntaments han acordat reclamar al Ministerio de Fomento millores per a la línia de Barcelona a Portbou. Davant d'això, "Defensem el Tren de l’Empordà" vol fer les següents consideracions: 1ª.- Ens alegrem que es prenguin aquests acords, sobretot perquè moltes de les forces polítiques i dels càrrecs públics implicats no havien manifestat, fins fa molt poc, cap interès pel tren de la immensa majoria..
Ampliar

Lectures 2684 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter