Rebutgem contundenment les declaracions del gerent de la regió sanitària Terres de l'Ebre

Des de la COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT, SALUT, CONSUM I ALIMENTACIÓ, volen donar resposta a les declaracions poc afortunades del Sr. Albert Gómez.
• No es pot culpabilitzar al 50% dels usuaris/pacients d’anar a urgències hospitalàries indegudament, sense tenir en compte les mancances existents en educació sanitària. Com ja em esmentat anteriorment, cal més informació i formació, elements que fomenten l’autocura i la
corresponsabilitat dels ciutadans.
• A mida que els CAPs i CUAPs siguin més resolutius i ben repartits a tot el territori, evitarem que molts malats vagin a urgències dels hospitals, per tant apostem per facilitar més recursos a tots nivells, incloses les TICS Salut a l’assistència primària.
• No podem admetre que es qualifiqui de “gran plaga” al col·lectiu de gent gran amb pluripatologies cròniques i complexes. La atenció a aquestes
persones ha de ser prioritària, començant per un bon control periòdic des de l’Atenció Primària. L’augment de l’esperança de vida a Catalunya és un èxit de país i del sistema sanitari públic, no una plaga.
• Apostem per la formació i la informació a l’usuari de la sanitat pública, sempre s’obtindran millors resultats, tant a curt com a llarg termini.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article