el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles CUS

CUS

Diumenge, 29.1.2017 16:45 h

La saturació de les urgències dels hospitals perjudiquen a malalts i també als treballadors sanitaris

Davant la greu situació que els professionals dels centres sanitaris catalans estan denunciant la Coordinadora d’usuaris de la Sanitat, DEMANA - A la Conselleria ACCIONS IMMEDIATES QUE MILLORIN LA GREU SITUACIÓ DE LES URGÈNCIES DELS HOSPITALS. - Que faci tot el que estigui al seu abast i més, per evitar el patiment dels usuaris i malalts i la greu situació de saturació que pateixen els treballadors sanitaris. - Tot i que la saturació de les urgències, que segons diu Salut no és pitjor que altres anys, el que sí ha canviat en els últims anys es la demanda i el perfil dels malalts i per això cal crear canals alternatius que ajudin a evitar aquests col·lapses..
Ampliar

Lectures 738 lectures   Comentaris Cap comentariCUS

Dimarts, 13.9.2016 21:00 h

Premis i sancions en cirurgia no vital

La Coordinador d'Usuaris de la Sanitat -CUS- considera necessari opinar sobre la proposta que estudien al Regne Unit sobre retardar intervencions quirúrgiques no vitals en cas d’obesitat o addicció al tabac. En primer lloc cal recordar que les llistes d’espera quirúrgiques ja ens castiguen prou a tots, sense distincions. Tot i que s’estan fent grans esforços per a reduir-les, són el que són. Cal diferenciar entre ambdues circumstàncies. En el cas de les persones fumadores s’hauria de comprovar que el sistema públic de salut posa al seu abast tècniques adients i suficients de deshabituació..
Ampliar

Lectures 1242 lectures   Comentaris Cap comentariCUS

Dissabte, 11.6.2016 19:30 h

Els pacients no podem esperar a aprovar els pressupostos, el dret a la salut és inqüestionable

Desprès que aquest matí el Partits Polítics que conformen el Parlament de Catalunya no hagin donat suport per a debatre els pressupostos presentats pel Govern de la Generalitat, volem manifestar el següent: Els ciutadans no entenem de política, sí de necessitats i ara necessitem tenir estabilitat pressupostaria per aconseguir millores socials que no són les que haurien de ser però que ajudaran a millorar les necessitats de moltes persones. DEMANEM: Al Departament de Salut faci tot allò que s’ha compromès a fer i que vagi en benefici dels ciutadans/usuaris de la sanitat pública catalana..
Ampliar

Lectures 2144 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

CUS

Dimecres, 8.6.2016 21:45 h

El Col.legi de Metges i la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat signen un acord per fer difusió de les assegurances de saltu

L’objectiu és orientar sobre consultes relacionades amb els àmbits clínic i assistencial, així com resoldre qüestions de caràcter jurídic i assegurador de les pòlisses El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat (CUS) van firmar ahir un Acord Marc de Col·laboració per informar i assessorar sobre els possibles dubtes que plantegin els ciutadans relatius al contingut de les cobertures de les pòlisses de salut. Van signar l’acord el president del CoMB, Jaume Padrós, i la presidenta de la CUS, Carme Sabater..
Ampliar

Lectures 1206 lectures   Comentaris Cap comentariCUS

Dijous, 29.10.2015 13:30 h

Límits càrnics i salut

Davant la publicació de l’informe de la Organització Mundial de la Salut –OMS- sobre les carns processades la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat CUS, Salut, Consum i Alimentació per tal de tranquil·litzar als ciutadans manifesta: • Tot i que s’ha desencadenat una alarma generalitzada sobre el consum de carns processades, fumats, curats i salaons, cal mantenir la calma i escoltar bé a les autoritats sanitàries catalanes a través de la’Agència de Salut Pública de Catalunya, que ja fa més de 10 anys que recomanen, a través de la piràmide de la alimentació equilibrada, un consum ocasional de tots aquests productes càrnics..
Ampliar

Lectures 2768 lectures   Comentaris Cap comentariCUS

Dissabte, 16.5.2015 13:15 h

L'ús de prótesis caducades a Sant Joan de Reus s'amplia a 30 hospitals de la Xarxa Pública Catalana

Davant del coneixement que l’hospital de Sant Joan de Reus va comprar i implantar pròtesis caducades a pacients la COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT MANIFESTA: • Sorpresa i incredulitat que ens ha generat que un centre públic concertat com l’hospital de Sant Joan de Reus, pugui arribar a implantar pròtesis caducades, tot tenint en compte que segons informacions publicades, el proveïdor tenia la llicència caducada i hi havia absència de l’etiquetatge CE de control de Qualitat. • Per què, si ja es coneixia des del passat mes d’octubre de 2014, no s’ha actuat més contundentment per part de la Fiscalia quan la Inspecció          Sanitària de la Generalitat els ho va comunicar..
Ampliar

Lectures 1295 lectures   Comentaris Cap comentariCUS

Dilluns, 12.1.2015 22:30 h

Ampliació serveis d'hemodinamia a Tarragona

La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació es congratula que el departament de salut, i els delegats del Govern a Tarragona, Sr. Joaquim Nin, i del delegat de les Terres de l’Ebre, Sr. Xavier Pallarès, hagin decidit d’ampliar a 24 hores el servei d’Hemodinamia de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. És de lamentar que aquesta decisió hagi estat presa desprès de la mort d’un ciutadà que va patir un infart el dia de Nadal quan l’horari del Servei d’Hemodinamia havia tancat..
Ampliar

Lectures 1403 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

CUS

Dimecres, 7.1.2015 22:00 h

Serveis urgents sense restricció horària

La CUS - COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT- vol manifestar el seu total desacord amb que determinats serveis d’assistència vital romanguin tancat a la nit. • Ens alarma saber que hi ha hagut una nova víctima, a causa dels horaris dels servei de hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. • Creiem que cal diferenciar entre aquells serveis de suport vital urgent i altres, per tal de garantir l’equitat en el territori. • El servei resta obert, segons el Cat Salut, tots el dies de l’any des de 2012 de 8 del matí a les 8 del vespre, no entenem que es decidís de traslladar-lo si el servei encara era obert, tot i que haguessin d’ampliar el seu horari..
Ampliar

Lectures 1290 lectures   Comentaris Cap comentariCUS

Dimarts, 23.9.2014 18:30 h

Retirada la llei d’avortament!!

Des de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, celebrem la decisió del Sr. Rajoy, en retirar l’avantprojecte de “Ley Orgánica de Protección del Concebido y los Derechos de la Embarazada”, ni que sigui per manca de consens. Estem a favor de mantenir la política de salut afectiva, sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs en la línia desenvolupada els darrers anys, a fi de promoure la protecció dels drets relatius a la salut sexual i reproductiva de les persones..
Ampliar

Lectures 1148 lectures   Comentaris Cap comentariCUS

Dilluns, 15.9.2014 22:15 h

Rebutgem contundenment les declaracions del gerent de la regió sanitària Terres de l'Ebre

Des de la COORDINADORA D’USUARIS DE LA SANITAT, SALUT, CONSUM I ALIMENTACIÓ, volen donar resposta a les declaracions poc afortunades del Sr. Albert Gómez. • No es pot culpabilitzar al 50% dels usuaris/pacients d’anar a urgències hospitalàries indegudament, sense tenir en compte les mancances existents en educació sanitària. Com ja em esmentat anteriorment, cal més informació i formació, elements que fomenten l’autocura i la corresponsabilitat dels ciutadans. • A mida que els CAPs i CUAPs siguin més resolutius i ben repartits a tot el territori, evitarem que molts malats vagin a urgències dels hospitals, per tant apostem per facilitar més recursos a tots nivells, incloses les TICS Salut a l’assistència primària..
Ampliar

Lectures 1136 lectures   Comentaris Cap comentari12345...6>

Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter