SELECT id_comentari FROM blogs_comentaris WHERE id_article = 464 AND id_comentari =

Wifi a les escoles?

Us vull plantejar els meus dubtes sobre la conveniència de la instal·lació del sistema WIFI a les escoles... Després de llegir els documents i visualitzar els vídeos que us adjunto crec fermament que en aquest cas concret els poders públics haurien d’aplicar el principi de precaució, perquè a les escoles és on els infants passen la major part del seu temps, perquè els infants tenen un nivell d’absorció més alt de camps electromagnètics que els adults i perquè existeixen alternatives per realitzar la connexió a Internet a les aules.



A més crec que els poders públics haurien donar informació sobre la posició científica actual sobre la contaminació electromagnètica que provoquen sistemes sense com mòbils, wifi, telèfons DECT... etc. d’acord amb la resolució que va ser aprovada en el Parlament Europeu.



Us adjunto informació... per a qui estigui interessat.

Jordi



- Recomanació de l’Agència pel Medi Ambient de la Unió Europea.

http://www.eea.europa.eu/highlights/radiation-risk-from-everyday-devices-assessed (link sobre la recomanació de la EEA )



- Resolució del Parlament Europeu de setembre de 2008 (aprovat per 522 a favor i 16 en contra). Destacar sobre el tema del electromagnetisme els punts 21 i 22. En el punt 21 manifesta gran interès pel contingut de l’informa Bioinitiave. En el punt 22 constaten que els límits establerts normativament són obsolets i que no s’ajusten a les recomanacions de l’Agència Europea pel Medi Ambient.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2008-0410+0+DOC+XML+V0//ES



- Un altre Resolució del Parlament Europeu d’abril de 2009 (aprovat per 559 a favor i 22 en contra). Punts que destaco... 2, 17, 18, 24, i sobretot el 27 que expressa la preocupació pel fet que les companyies d’assegurances comencen a excloure la cobertura de riscos vinculats als camps electromagnètics de les pòlisses.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P6-TA-2009-0216&language=ES&ring=A6-2009-0089



- Diagrama del Dr. Richard Gautier membre del Comitè francès de camps electromagnètics.



http://www.next-up.org/Newsoftheworld/Mechanisms_Emf.php#2



http://www.next-up.org/pdf/DiagramaDeLosMecanismosVinculadosExposicion

CamposElectroMageticos.pdf







- Carta oberta per a pares i professors de la científica MAGDA HAVAS (2009):


http://www.next-up.org/pdf/HAVAS_carta_abierta_a_centros_escolares_julio_09.pdf



Aquí trobareu referències d’aquesta científica... http://www.magdahavas.com/







- Resolució de científics de Porto Alegre (2009)



http://www.icems.eu/docs/resolutions/Porto_Alegre_Espanol.pdf



- Resolució de científics de Londres (2009) publicada en la revista científica Pathophysiology



http://www.avaate.org/IMG/pdf/london_resolutionPATPHY_622.pdf



- Posicionament del sindicat CCOO (ensenyament)



http://nuevas-tecnologias.e-noticies.es/ccoo-recela-del-wifi-en-las-escuelas-46179.html





- Vídeo molt aclaridor i actualitzat (juny 2010) d’una comissió en el el Parlament Basc sobre la contaminació electromagnètica que provoca el entre altres el sistema WiFi. Parla un científic: “Licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad de Zaragoza y Doctor por la de Barcelona. Es especialista en Anatomía Patológica por la Universidad de Valencia. Patólogo en el Hospital Universitario Juan XXIII de Tarragona, y Catedrático de la Facultad de Medicina en la Universidad Rovira y Virgili de Tarragona."

http://vimeo.com/12971581







- El director general d'Educació Bàsica i Batxillerat respon a perquè no s’aplica el principi de precaució a les escoles. Explicació que contrastada amb la informació anterior és clarament insuficient.



http://www.youtube.com/watch?v=OaGcP0tvsQs

Comentaris

Mireia
1.

Em plantejo com escapar del Wifi a tot arreu i no hi ha volta enrere. No només a les escoles, vas pel carrer, als centres socials, a les administracions, als bars...
He vist aquest vídeo del científic que participa al Parlament Basc fent l'exposició sobre els perills de la contaminació electromagnètica i no m'ha semblat cap persona exaltada ni radical... Trobo que sent del juny passat, i tractar un tema que ens hauria de preocupar i molt, la informació no ha trascendit massa, no?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article