Trobada amb el Regidor

Com heu viscut les retallades, que encara patim, aquest principi de curs? Com ho estan visquent els nens i les nenes? I les famílies?....

Encara esteu pensant que les coses haurien de ser d'una altra manera?  Que l'escola que tenim no és l'escola que volem? Que  l'Ajuntament, amb el superàvit que té, podria fer unes escoles públiques de qualitat i, que el nou govern municipal, amb 100 dies de feina, ja ha tingut temps per a concretar com pensen fer les millores que ens van prometre?

El passat dimarts 29 de setembre vam començar de nou a fer propostes per demanar millores per les condicions de la pràctica educativa dins de les nostres escoles. Com recordareu, durant el curs passat es va fer el Llibre Groc amb el full de ruta sobre quina és l'Escola què volem amb la participació de tota la comunitat educativa. També es va fer una taula rodona amb la participació de partits polítics per poder tenir testimoni dels seus compromisos amb l'escola bressol municipal i al mes de juliol es va demanar una visita amb el regidor Raimundo Viejo per tal de poder dialogar sobre les millores a l'escola bressol, però sobretot, sobre el tema del suport educatiu, que valoràvem com a urgent per poder començar el curs nou. No vam obtenir una resposta concreta, i a hores d'ara encara no tenim la mitja hora de suport per a tot el curs i tots els grups, que van retallar i que ens va prometre BCN en comú, ni l'hora que demanem per tal de fer funcionar l'escola de la petita infància amb una certa dignitat.

És per aquest motiu que hem tornat a enviar un escrit a la regidoria d'educació demanant una reunió on ens donin explicacions sobre les accions que estan duent a terme per aprovar la mesura de retornar la mitja hora i augmentar-la a una hora a les educadores de suport. Tot i que encara no hi ha una data fixada, volem que ens donin les explicacions a totes i tots i, és per això, que en els propers dies us citarem per acudir a aquesta trobada. Quantes més siguem més pressió farem.

Celebrem que s'hagi retornat la gestió municipal de les dues escoles noves que han començat a funcionar aquest mes de setembre, però pensem que tota la comunitat educativa hem de tenir present que l'escola que tenim encara no és l'escola que volem i, que si realment volem veure canvis, hem d'expressar el nostre malestar i lluitar per aconseguir millores. Sempre és hora de somniar, però cal acompanyar els somnis amb fets per a que es facin realitat. Diu un antic poema oriental:

"La consciència dorm en les pedres,

somnia en les flors,

es desperta en els animals

i sap que està despert en els éssers humans"

Nosaltres, la comunitat educativa, tenim la responsabilitat del benestar i de l'educació dels infants. Tenim la consciència i tenim la possibilitat de comprometre'ns amb la petita infància . Som-hi!

NOTA: *Durant la tarda d'ahir divendres 9 d'octubre vam rebre resposta del regidor d'educació a la nostra petició de trobada. Estem concretant un horari que afecti el mínim possible l'escola, i us mantindrem informats*

Escoles Bressol Indignades

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article