el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
27
dt

Últims articles Cartes dels Lectors

Cartes dels Lectors

Dijous, 22.6.2017 09:00 h

Destrucció de les platges

Els efectes negatius dels ports esportius, “dunes a llevant i penya-segats a ponent”, han servit per tenir amplis coneixements sobre el funcionament natural de les platges. La seva sorra té un comportament semblant al dels rius. Podríem considerar que el riu de sorra de les platges del Maresme començava a la Tordera i acabava al Besòs. Quan aquest riu es va interrompre amb la construcció del port d’Arenys, i posteriorment d’altres, tot el sistema natural es va malmetre. Aquesta situació ha malbaratat els sistemes naturals de regeneració de platges, que puntualment s’han recuperat amb transvasaments de sorra i regeneracions artificials..
Ampliar

Lectures 341 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors

Dimecres, 29.3.2017 20:45 h

Alerta amb el debat de les infraestructures

març del 2017 Més enllà del caràcter propagandístic del acte del president de l'Estat Espanyol davant algunes elits econòmiques relacionades amb les infraestructures, la conferència de Mariano Rajoy demostra quelcom malauradament desastrós: la visió hegemònica de desenvolupament i progrés d'un territori continua sent la mateixa. El "benestar" s'associa a una suposada necessitat de continuar desenvolupant "infraestructures lineals" entenent-se aquestes com a carreteres i ferrocarrils..
Ampliar

Lectures 738 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors

Dilluns, 20.2.2017 09:15 h

Si sou servits: Només el panga?

Aquests dies ha saltat alguna que altra alarma arran, entre altres, de la decisió de Carrefour de retirar de la seva peixateria el filet de panga. El peix gat del Mekong que ens arriba des del Vietnam pelat, desespinat i ultracongelat perquè desprès nosaltres en puguem consumir a un preu molt econòmic si el comparem amb el peix fresc de les nostres llotges. La raó més evident –i no nova d’ara, diguem-ho tot– d’aquesta prohibició és que el peix es cria en unes aigües dolces gens recomanables, gràcies a la seva resistència a les condicions ambientals “adverses”..
Ampliar

Lectures 857 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Cartes dels Lectors

Divendres, 10.2.2017 20:30 h

L'explosió a Flamanville mostra el perill de l'energia nuclear

L'explosió es produeix a la sala de màquines dels reactors 1 i 2 de la central nuclear de Flamanville i ha provocat almenys 5 ferits. Una mostra més de la perillositat de l'energia nuclear. Avui al matí s'ha produït una explosió a la central nuclear de Flamanville (França), on AREVA està construint un tercer reactor nuclear, de tipus EPR. Els controls de qualitat que es prenen en tot el complex nuclear queden en entredit. Els reactors de Flamanville I i II es van connectar a la xarxa en els anys 1985 i 1986 respectivament i són de tipus PWR, fabricats per l'empresa francès Framatome..
Ampliar

Lectures 839 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors

Dissabte, 26.11.2016 13:30 h

La ciutat de la desesperança

Ja eren les cinc de la tarda, el cel estava tapat per una capa grisa de núvols que deixaven anar petites gotes de pluja molt molestes. Jo feia deu minuts que havia sortit de treballar i caminava cap a la parada de bus per anar a casa. Em trobava a Cannon Street quan, davant meu, vaig veure que, com cada dia, hi havia una gran massa de persones caminant de la qual jo mateixa formava part. Jo no era pas especial, res no em feia especial ni a mi ni a ningú, era igual quina vida haguéssim tingut, o quin treball o quin càrrec tinguéssim perquè, al cap i a la fi, tots fèiem el mateix, com formigues que viuen només per al formiguer: treballàvem, menjàvem i dormíem..
Ampliar

Lectures 869 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors

Dimarts, 2.8.2016 09:45 h

Si sou servits: Una passa per darrera

Per Francesc Murgades No negaré la preocupació que mostren, per exemple, algunes cadenes de supermercats pel tema del malbaratament d’aliments. Ofertes a preus més que raonables de productes que freguen el moment de la caducitat o la pèrdua de l’aspecte atractiu, sovintegen cada cop més. Com una manera de contrarestar els estudis que diuen que la tercera part dels productes alimentaris que entren al mercat, en surten per la via de la galleda de les escombraries, és a dir, sense passar per la boca de ningú..
Ampliar

Lectures 758 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors

Divendres, 1.7.2016 16:00 h

El teu mòbil et fa més productiu

Innegable és l'enorme dependència que tenim del nostre mòbil, les hores perdudes i les constants interrupcions que aquest gadget ens produeix, però també és una enorme i poderosa eina que acostumem a infrautilitzar o el que es pitjor a utilitzar de forma incorrecta, però avui et mostraré com el teu mòbil et fa més productiu. En el desenvolupament personal i laboral, el mòbil resulta una peça clau en la actualitat, des de poder-nos comunicar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, fins a gestionar els nostres assumptes estiguem a la platja o estirats al sofà..
Ampliar

Lectures 1335 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Cartes dels Lectors

Dijous, 11.2.2016 09:45 h

La Mola és Nostra i la Volem Verda!

L'Horta de La Punta era un dels llocs més meravellosos i productius del sud de València. Les grans empreses van pressionar per fer un macroprojecte anomenat ZAL (Zona de Actividades Logísticas). Amb moltíssima violència van destruir-ho tot: alqueries, arbres, plantes, animals, hortes, séquies, llocs de treball, vides, història i cultura. Es va destrossar la forma de vida valenciana tradicional i sostenible. I finalment... La ZAL no la van fer... Només va quedar un desert de caos i destrucció..
Ampliar

Lectures 1371 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors

Dilluns, 12.10.2015 18:15 h

Trobada amb el Regidor

Com heu viscut les retallades, que encara patim, aquest principi de curs? Com ho estan visquent els nens i les nenes? I les famílies?.... Encara esteu pensant que les coses haurien de ser d'una altra manera?  Que l'escola que tenim no és l'escola que volem? Que  l'Ajuntament, amb el superàvit que té, podria fer unes escoles públiques de qualitat i, que el nou govern municipal, amb 100 dies de feina, ja ha tingut temps per a concretar com pensen fer les millores que ens van prometre? El passat dimarts 29 de setembre vam començar de nou a fer propostes per demanar millores per les condicions de la pràctica educativa dins de les nostres escoles..
Ampliar

Lectures 2636 lectures   Comentaris Cap comentariCartes dels Lectors

Diumenge, 30.8.2015 20:00 h

El compte enrere pel planeta

Laudato si és un document redactat amb una gran dosi de llibertat pel Papa Francesc, l'argentí d'origen piemontès que lidera l'Església catòlica i compte amb milions de seguidors arreu del món. Aquest document (http://www.tarraconense.cat) és una detallada exposició de la situació a la que estem conduint el planeta, tant des de la perspectiva ambiental com social, i en aquest sentit, sembla que vagi més dirigit a tothom que no pas als cristians catòlics. La reflexió d'una de les persones més ben informades del món, sense ésser alarmista, és molt preocupant: ens estem abocant, tots plegats, a un abisme del qual no en sortirem ben parats! Però entre tants documents pessimistes i catastròfics entorn del canvi climàtic, aquest és el primer que enfoca aquesta qüestió des d'una perspectiva humana, ja que en cap cas enfronta el provenir de la humanitat amb la salvació del planeta..
Ampliar

Lectures 2937 lectures   Comentaris Cap comentari
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter