el digital d'economia domèstica i consum a Catalunya

jun
24
ds
"L'educació és quelcom admirable, pero es bo recordar que res que valgui la pena es pot ensenyar" (O. Wilde)

Últims articles Carme Pla

Carme Pla

Dijous, 6.11.2008 23:57 h

Terminis

Quantes famílies catalanes esperen que els arribin els ajuts promesos per la Llei de Dependència? La Generalitat, fins i tot, es va plantejar d'ajornar-ne l'entrada en vigor perquè no podia fer front als pagaments si es retardava encara més el finançament. Passa el mateix amb els ajuts per naixement de fills. Quantes famílies catalanes estan a l'espera de rebre l'ajut de la Generalitat mesos després d'haver tingut la criatura/es? Em consta que moltes..
Ampliar

Lectures 3368 lectures   Comentaris Un comentariCarme Pla

Diumenge, 26.10.2008 00:10 h

Paper i llapis

Els meus fills fa dies que em demanen una calculadora "que parla anglès", una entitat financera la regala a canvi d'una petita aportació i això m'ha obligat a explicar-los que cal pensar també, que fer servir la maquineta els farà perdre les taules de multiplicar que ara ja havien après i que es tornaran "mandrosos". Després he pensat que si aquests consells habituals entre els pares, els hagués explicat algú als operadors de Lehman Brothers o Merryl Linch, no patiriem ara els efectes de la bombolla financera..
Ampliar

Lectures 3431 lectures   Comentaris Un comentariCarme Pla

Diumenge, 19.10.2008 09:32 h

Jornal als mitjans

Quan fa deu dies del naixement de Jornal hem d’agrair la bona acollida general que ha tingut. Quan vam fer el pas de fusionar els tres portals d’origen, érem conscients que alguna cosa perdríem pel camí, però també que els avantatges d'unir esforços i afavorir les sinergies ens compensarien aquest pas. De fet, crec que és un bon exemple de materialització d'una idea que ha estat possible gràcies a l'anomenada Societat de la Informació -modest però real- de la que provenim i per la que treballem..
Ampliar

Lectures 3008 lectures   Comentaris Cap comentaripublicitat

Carme Pla

Dilluns, 13.10.2008 05:29 h

La llet i les contradiccions de la globalització

Fa unes setmanes vaig passar uns dies en una casa rural que tenia una granja de vaques molt a prop. Quan va ser l'hora d'esmorzar vaig preguntar als propietaris de la casa si la llet que servien era de la granja. Van respondre que no, que els ramaders tenien prohibit vendre llet directament als consumidors. Els motius eren sanitaris, de seguretat, van dir en un to d'haver repetit aquella cançoneta  per enèsima vegada, frustrant la nostàlgia gustativa de més d'un client..
Ampliar

Lectures 3447 lectures   Comentaris 3 comentarisCarme Pla

Dimecres, 8.10.2008 10:43 h

Jornal

Quan varem pensar per primer cop en el projecte JORNAL vivíem el pic de la bombolla immobiliària. Aleshores els consumidors estavem preocupats pel preu escandalós dels pisos i vam aprendre què volia dir la paraula "catenària" gràcies a les mancances del servei de Rodalies. JORNAL seria una eina per a vehicular les enrabiades, ofeririria informació "fresca" i facilitaria un punt de trobada dels ciutadans en el seu rol de consumidors..
Ampliar

Lectures 3585 lectures   Comentaris 4 comentaris
Jornal.cat © 1999 - 2017

Edita
Xadica

Subscriu-te als titulars de Jornal.cat per RSS   Troba Jornal.cat al Facebook   Segueix Jornal.cat al Twitter